AutoRai

29-1-2003

Porsche 911 Carrera R debuteert op de AutoRAI

Pon Porsche Import introduceert op de AutoRAI de Porsche 911 Carrera R. Deze sportievere versie van de 911 Carrera Coupé is ontwikkeld in samenwerking met Porsche AG. Belangrijkste kenmerken zijn het tot 345 pk gestegen vermogen, de 18-inch Turbolook II velgen, het sportonderstel, de sportuitlaat en de zwart lederen sportstoelen.

De 911 Carrera R is nog sportiever dan de 911 Carrera Coupé, zowel qua prestaties, exterieur en interieur. Hij wordt leverbaar in Basaltzwart metallic en Articzilver metallic. Ten opzichte van de 911 Carrera beschikt de 911 Carrera R standaard over de volgende meeruitrusting:


* Motortuning Carrera tot 254 kW (345 pk)
* Sportonderstel (10 mm lager)

* In-/uitschakelbare sportuitlaat

* Porsche Stability Management (PSM)

* 18-inch Turbolook II velgen

* Sportstoelen, bekleed met zwart leder

* Met circa 10 mm verlaagde sportstoelen

* Porsche HiFi-pakket, inclusief digitale versterker
* Porsche wapen in reliëfdruk op de hoofdsteunen
* Zilverkleurige typeaanduiding Carrera R
* Metallic lak

Extra motorvermogen en PSM voor als het er op aankomt Ten opzichte van de Porsche 911 Carrera met 320 pk, beschikt de Porsche 911 Carrera R over een maximum vermogen van 345 pk. Om dit te bereiken zijn cilinderkoppen, inlaatsysteem, motormanagement en uitlaatspruitstuk gemodificeerd en de nokkenassen gewijzigd.

Het Porsche Stability Management (PSM) is een automatisch regelsysteem voor de stabilisatie van de auto in rijdynamische grenssituaties. In aanvulling op de functies van ABS, ASR (aandrijfslipregeling) en ABD (automatisch remdifferentieel) meten sensoren de rijrichting, de rijsnelheid, de rotatiesnelheid (draaisnelheid om de verticale as) en centrifugaalkrachten. Bij over- of onderstuur houdt PSM met remingrepen op de afzonderlijke wielen de auto zolang mogelijk op koers. Met name bij accelereren op slecht wegdek zorgt PSM voor extra tractie en koersvastheid. Voor de liefhebbers is PSM ook uit te schakelen; ABD blijft daarbij wel in werking.

Het met tien millimeter verlaagde onderstel, bekend van de Porsche 911 Carrera 4S en 911 Turbo, is voorzien van kortere en strakkere veren. De dwarsstabilisatoren hebben een grotere diameter en verminderen het overhellen in bochten. De strakker afgestelde schokdempers dragen bij aan een directer, sportiever rijgevoel.

Exclusief interieur: een lust voor het oor en het oog Het Porsche Klankpakket maakt gebruik van MOST-glasvezelkabels (Media Orientated System Transportation), waardoor de klanken zonder kwaliteitsverlies via de tuner/cd-speler de luidsprekers bereiken. Verder bestaat dit HiFi-systeem uit een digitale 6-kanaals versterker met 4x40 Watt uitgangsvermogen van de hoge- en middentonenluidsprekers in dashboard en zijpanelen achterin en 2x70 Watt van de 5-liter basreflexkasten met luidsprekers in de portieren. De met zwart leder beklede sportstoelen bieden extra zijdelingse steun. De rugleuning is elektrisch verstelbaar (en ook geheel neerklapbaar). De rugleuningplaat is uitgevoerd in matzwart.

De vertrouwde kwaliteiten van een sportwagenlegende De Porsche 911 Carrera R borduurt voort op de unieke traditie van de Porsche 911, waarvan het eerste exemplaar veertig jaar geleden werd gebouwd. Zo is de 3,6-liter motor van de huidige generatie 911 Carrera voorzien van VarioCam Plus; een systeem voor het verstellen van de inlaatnokkenassen en het regelen van de kleplichthoogte aan inlaatzijde. VarioCam Plus maakt onderscheidt tussen rijden in de stad en snelle ritten, waardoor altijd het juiste vermogen en koppel beschikbaar zijn.

Ook op veiligheidsgebied maakt de 911 indruk. Zo is het remvermogen ongeveer viermaal zo groot als het motorvermogen. Bestuurder en bijrijder weten zich in een noodgeval beschermd door fullsize airbags en het Porsche Side Impact Protection System, dat bestaat uit zijairbags en energie-absorberende portierpanelen. Om de grootse kwaliteiten van de 911 verder te benadrukken, verleent Porsche tien jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit, drie jaar lakgarantie en twee jaar op de gehele auto.

Prijs
De Porsche 911 Carrera R is vanaf de AutoRAI 2003 leverbaar voor 125.090,- inclusief BTW en BPM. Belangstellenden kunnen tijdens de tentoonstelling de Porsche 911 Carrera R in het Arcticzilver bewonderen. De Porsche 911 Carrera R vanaf 7 januari aanstaande te bestellen op de AutoRAI of bij één van officiële Porsche dealers in Amsterdam, Rotterdam, s Gravenhage, Eindhoven en Leusden.

Deel: ' Porsche 911 Carrera R debuteert op de AutoRAI '
Lees ook