WSPA

Portugal legaliseert doden van stieren tijdens gevechten

In Portugal zijn stierengevechten toegestaan, maar het was tot op heden verboden om de stieren tijdens het gevecht in de arena ook te doden. Dat gebeurde na afloop in een slachthuis. Het Portugese parlement heeft echter afgelopen week een wet aangenomen om dit verbod op te heffen voor de stad Barrancos. Hier worden overigens al jarenlang stieren illegaal gedood in de arena tijdens het jaarlijkse vakantiefestival in augustus.

De World Society for the Protection of Animals (WSPA) heeft getracht de legalisering van deze vorm van stierenvechten in Barrancos te voorkomen, mede omdat dit de deur open zet voor een landelijk vervolg. Het besluit van het parlement is onverwacht omdat het merendeel van de Portugese bevolking zich uitgesproken heeft tegen het doden van stieren in de arena.

'Het publiekelijk martelen en doden van stieren één van de meest kwalijke, geritualiseerde wreedheden tegen dieren, aldus Philip Lymbery, campagneleider van het WSPA hoofdkantoor in Londen. 'In een modern land als Portugal past het niet meer om middeleeuwse stierengevechten toe te staan, laat staan in deze gruwelijke vorm. In de Europese Unie, waarvan Portugal lid is, is het zelfs wettelijk verboden om dieren op een boerderij of in een slachthuis op een zelfde manier te kwellen en te doden. Portugal zou daarom moeten streven naar het afschaffen van stierenvechten in plaats van te kiezen voor het doden van dieren ter vermaak'.


- einde bericht -

Voor meer informatie en/of foto's:

Rozemarijn Broeckx,
Persvoorlichter WSPA Nederland

030 230 6003 / 06 24 250 520
www.wspa.nl

17 jul 02 12:14

Zoekwoorden:

Deel: ' Portugal legaliseert doden van stieren tijdens gevechten '
Lees ook