Naarden, 8 juni 2001

Eerste opdracht geplaatst door Portugalia
Fokker Services geautoriseerd onderhoudsbedrijf voor Embraer
Fokker Services is per 1 juni jl. benoemd als geautoriseerd onderhoudsbedrijf voor de 135 en 145 series van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer.
De Portugese luchtvaartmaatschappij Portugalia heeft als eerste klant een opdracht geplaatst.

De onderhoudserkenning ('official Authorised Repair Station') voor de Europese vloot van Embraer is een belangrijke stap in de ontwikkelingsstrategie van Fokker Services. Dit tot de Stork Aerospace groep behorende vliegtuigonderhoudsbedrijf richtte zich tot nu toe voor 80 % van de activiteiten op de 1.200 toestellen tellende Fokkervloot, die zoals bekend is langzaam in omvang afneemt omdat er geen nieuwe toestellen meer worden gebouwd. Van de types Embraer 135 en 145 zijn er op de Europese markt inmiddels 125 operationeel en zijn de verkoopverwachtingen (met een Europese orderportefeuille meer dan 50 toestellen voor de komende jaren) positief.
De Portugese luchtvaartmaatschappij Portugalia heeft bij Fokker Services de eerste opdracht geplaatst. Bij 8 toestellen van het type Embraer EMB-145 zal een modificatieprogramma worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met Embraer en Portugalia.

Fokker Services levert onderhoudsconcepten, technische ondersteuning, componentenonderhoud, spare-parts voorzieningen en engineering diensten, die zijn gericht op gebruikers en eigenaren van vliegtuigen en onderhoudsbedrijven. Het bedrijf maakt deel uit van de Stork Aerospace groep. In 2000 realiseerde deze groep EUR 585 miljoen omzet van de totale Stork omzet van EUR 2,6 miljard.

Informatie voor de pers:

Stork N.V.

Dick Kors / Tel.: 035 - 695 75 55 of 06 - 51 98 40 54


Zoekwoorden:

Deel: ' Portugalia plaatst eerste opdracht bij Fokker Services '
Lees ook