Ingezonden persbericht


persbericht

Bunnik, maandag 24 juni 2002

Positieve eerste ervaringen met online Multi attribute veilingen

Neximus doet onderzoek naar Multi Attribute Auction modellen.

In samenwerking met de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg heeft Neximus een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de toepasbaarheid van Multi Attribute Auction Modellen (M.A.A.M.). Het gaat hierbij om een online veiling model waarbij de bieder op meer dan één attribuut, zoals prijs, kan bieden.

Een voorbeeld van een M.A.A.M. is het online bieden op hotelreservering. Bieders kunnen naast prijs, ook verblijfsduur en aanvullende voorwaarden zoals half pension en vol pension, als bod inzetten.

De resultaten

De resultaten van het onderzoek wijzen erop dat het M.A.A.M. extra toegevoegde waarde heeft ten opzichte van de gewone online veiling. De respondenten ervaren het als betrouwbaar en prettig om meer onderhandelingsmogelijkheden te hebben. Een M.A.A.M. sluit, zo vinden de ondervraagden, beter aan bij de behoeften van de gebruiker. Als voorwaarde gaven de respondenten aan dat er wel voldoende aanbod beschikbaar moet zijn wil het model voldoende interessant zijn voor de gebruiker.

Uniek onderzoek

Het explorerende onderzoek vormt een eerste aanzet naar de mogelijkheden van M.A.A.M. Dergelijk onderzoek is nog niet eerder uitgevoerd in Nederland, wat het onderzoek zeer uniek maakt voor Nederland.

neximus

Neximus stelt cliënten in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het bedenken, bouwen en integreren van digitale strategieën en diensten.

Neximus realiseert complete projecten: van consultancy, projectleiding, webdevelopment en webdesign tot aan hosting.

meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- Namens Neximus: Arno Delhij (030 - 659 26 36, a.delhij@neximus.com)
Neximus bv

Regulierenring 2

3981 LB Bunnik

Tel: 030 659 26 36

Fax: 030 659 26 46

E-mail: info@neximus.com

Internet: www.neximus.com

Deel: ' Positieve eerste ervaringen met online Multi attribute veilingen '
Lees ook