Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 12.30 uur
Postkantoor met vrachtwagen geramd

NIEUWEGEIN Op vrijdag 14 september hebben onbekenden met een gestolen vrachtwagen het postkantoor aan de Drenthehaven geramd. Omstreeks 04.00 uur werd de gevel van het postkantoor met een eerder in IJssselstein gestolen vrachtwagen binnen gereden.

Getuigen waarschuwden de politie die ter plaatse de brandende vrachtwagen aantrof. In de gevel van het kantoor was een groot gat ontstaan. De verdachten waren voor de komst van de politie weggevlucht zonder iets uit het pand mee te nemen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond 14 september werden in een winkel aan de Hildo Kropstraat, drie mannen aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Getuigen en de eigenaar van de winkel hadden gezien dat de mannen met tassen de winkel in en uit liepen en niet afrekenden.

De gewaarschuwde politie hield het drietal, twee inwoners van Nieuwegein van 24 en 22 jaar en een inwoner van IJsselstein van 20 jaar aan. In de auto van het drietal werden goederen uit de winkel aangetroffen. Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Brom-/snorfietscontrole

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN Op vrijdag 14 september werden, tijdens de middag en avond door de politie van district Lekstroom in samenwerking met het Scooterteam, brom- en snorfietsbestuurders gecontroleerd. De controles werden uitgevoerd in Nieuwegein op de Fakkelstede en in IJsselstein op de Randdijk.

Tijdens de controles werden 100 bestuurders gecontroleerd. Van deze bestuurders werden er 54 bekeurd. Drie bromfietsen werden uit het verkeer gehaald in verband met een vals framenummer, één bromfiets bleek onverzekerd te zijn, van twaalf bromfietsen werd de uitlaat verwijderd. Er werd onder andere aan 32 bestuurders een bekeuring uitgereikt in verband met een te groot motorvermogen, 5 bestuurders hadden geen helm op en 4 bestuurders waren niet in het bezit van een certificaat.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN/LOPIK Tijdens de avond en nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september werd door de politie van district Lekstroom gecontroleerd op het gebruik van alcohol door bestuurders. Er werd gecontroleerd in Nieuwegein op de Plettenburgerbaan en Taludweg. In Lopik op de M.A. Reinaldaweg en in IJsselstein op de provinciale weg N 210.

In totaal werden van 224 bestuurders blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders bleken teveel alcohol gedronken te hebben. Van deze vijf bestuurders bleek een 20-jarige inwoner van Rotterdam 1,8 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. Deze verdachte reed bij de controlepost in IJsselstein door. Doofde zijn verlichting tijdens de korte achtervolging en werd vervolgens aangehouden. De verdachte bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

In IJsselstein ontstond omstreeks kwart voor één een aanrijding op de Schuttersgracht waarbij bleek dat een 27-jarige inwoner van Gellicum alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse bleek de verdachte 0,9 promille aan alcohol in het lichaam te hebben.

Deel: ' Postkantoor met vrachtwagen geramd in Nieuwegein '
Lees ook