Postzegelverzameling Harry Mulisch onder de hamer


's-Gravenhage, 20130412 -- Op de grote internationale voorjaarsveiling van Rietdijk postzegel en muntenveilingen zal op 23, 24 en 25 april onder andere de uitgebreide verzameling Nederlandse postzegels van Harry Mulisch worden verkocht. De schrijver heeft deze verzameling in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw samengesteld.

De collectie van Harry Mulisch bevat o.a. diverse zeldzame proeven (ontwerpen voor postzegels ) waarvan er een aantal uit de vroege regeringsjaren van Koningin Wilhelmina stammen en uniek zijn en een uitgebreide afdeling puntstempels. Ook zijn de albumbladen, waarin de zegels zijn geplaatst, voorzien van handgeschreven notities in de vorm van catalogusnummers en opmerkingen in het handschrift van Harry Mulisch.

De verzameling zal op woensdag 24 april tijdens de avondzitting die om 19.00 uur zal beginnen worden verkocht. De collectie zal eerst in enkele delen worden aangeboden en vervolgens in het geheel om potentiele kopers in staat te stellen de gehele verzameling te kunnen verwerven.

Het veilinghuis dat met deze veiling zijn 400eveiling zal houden in haar 94- jarig bestaan is uiteraard zeer verguld met deze bijzondere verzameling in deze speciale veiling en heeft speciaal voor deze veiling een luxe uitvoering van de veilingcatalogus gemaakt.

Tot en met de veilingdagen heeft het veilinghuis nog openbare kijkdagen. Een veilingcatalogus met daarin een groot aantal afbeeldingen uit deze verzameling is op verzoek verkrijgbaar.

Een indruk kunt u hier vinden:

https://www.rietdijk-veilingen.com/resources/algemeen_pdf/mulisch.pdf


Zoekwoorden:

Deel: ' Postzegelverzameling Harry Mulisch onder de hamer '
Lees ook