Pozieavond Woorden voor Gaza in Rotterdam met o.a. Ramsey Nasr


Internationale pozieavond in aanloop naar Gedichtendag

ROTTERDAM, 20110103 -- Dichters spreken woorden voor Gaza Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, Rotterdamse Stadsdichteres Jana Beranov, de Woorddansers, Abdelkader Benali en vele anderen dichten over kinderrechten tijdens de pozieavond Woorden voor Gaza. Dit evenement vindt plaats op donderdag 20 januari, een week voor de Nationale Gedichtendag, in het bibliotheektheater in Rotterdam.

"Ons schip vervoert vaste grond waarvoor het havens zoekt. Wij verdedigen de plicht van de woorden..."
Mahmoud Darwish.

Met de medewerking van:

Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr
Stadsdichteres Jana Beranov
Abdelkader Benali
de Woorddansers
Tsead Bruinja
Marco Nijmeijer
Hans Wap
Edwin de Voigt
Jantine Dijkstra
Nasim Khaksar
Martin Aart de Jong
Abir Abiad (Palestina)
Carlos Ernesto Garca (El Salvador)
Sal Ibargoyen (Uruguay)
Claudio Pozzani (Itali)
Glsm Cengiz (Turkije)
Luis Muoz (Spanje)

Curra Surez zingt gedichten van Federico Garca Lorca.

Gaza Live(s)
Tijdens de avond zal via Skype live verbinding worden gemaakt met de jonge dichteres Abir Abiad in Gaza. De verbinding is meer dan een culturele uitwisseling op afstand. Deze zogenaamde `Gaza Live(s)' sessie wil de illegale blokkade, die reizen onmogelijk maakt en Gazanen afsnijdt van de wereld, in ieder geval virtueel doorbreken. Ook vanuit Turkije, Itali, Spanje, Uruguay en El Salvador zullen dichters hun solidariteit met de kinderen van Gaza uitspreken.

Gaza Art Gallery
De opbrengst van de avond is bestemd voor de Gaza Art Gallery, een kunstproject voor kinderen in de Gazastrook. Woorden voor Gaza wordt georganiseerd door het platform Rotterdam voor Gaza. Alle dichters en muzikanten doen belangeloos mee.

Rotterdam voor Gaza
Rotterdam voor Gaza is een initiatief van maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen die elkaar vinden in de verontwaardiging over Isralische de bezetting van de Palestijnse gebieden en de schending van het internationale recht en mensenrechtenverdragen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Door middel van verschillende acties worden contacten gelegd tussen inwoners van Rotterdam en de Gazastrook.

Na een succesvolle kunstveiling in 2009, die 10.000 opbracht voor de El Wafa kliniek in Gaza, en een spetterend benefietconcert met Denise Jannah en Maghreb Mania in het WMDC in 2010, presenteert Rotterdam voor Gaza nu zijn eerste internationale pozieavond.

Donderdag 20 januari 2011, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam. Entree 10,-

Rotterdam voor Gaza


Deel: ' Pozieavond Woorden voor Gaza in Rotterdam met o.a. Ramsey Nasr '


Lees ook