PPD scoort als nr. 1 CRO in de 2011 CenterWatch Global Site-enquête

Bedrijf verdient hoogste cijfers in 25 van de 29 attributen van de enquête

WILMINGTON, N.C. (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110506 --

PPD, Inc. (Nasdaq: PPDI) kondigde vandaag aan dat het de eerste plaats behaald heeft van de Contract Onderzoeksorganisaties (Contract Research Organizations - CRO's) die hebben deelgenomen aan de 2011 CenterWatch global site-enquête, waarbij 84,3 procent van de deelnemers PPD's algehele kwaliteit van relaties als “uitstekend” of “goed” beoordeelden.

PPD scoorde in de top drie in 25 van de 29 enquête-attributen en verkreeg de hoogste cijfers van alle CRO's in verschillende categorieën, waaronder professionaliteit van het personeel, goed protocolontwerp, onderzoeksinitiatieven, het georganiseerd en voorbereid zijn en het stellen van realistische tijdslijnen voor projecten. Volgens The CenterWatch Monthly, verdiende PPD de eerste plaats doordat het zich richt op de behoeften van de locaties, waaronder het leveren van technologie en ondersteuning, het leveren van duidelijke protocollen en tijdslijnen en het concentreren op sterke opleidingsprogramma's voor klinische onderzoekspartners.

“Wij zijn toegewijd aan het opbouwen en onderhouden van sterke banden met onze wereldwijde locaties door middel van nauwe samenwerking tussen onze projectteams en onderzoekers,” aldus Sebastian Pacios, M.D., Senior Vice President van Global Project Management. “Door het aanbieden van uitgebreide opleidingsprogramma's voor onze werknemers, innovatieve technologieën die onze locaties en klanten helpen en expertise binnen alle aspecten van het protocolontwerp, zijn we in staat om met onze locaties samen te werken om voor betrouwbare studiegegevens voor onze klanten te zorgen.”

De enquête voor 2011 was de eerste keer dat CenterWatch een wereldwijde locatie-enquête heeft uitgevoerd, en het omvatte onderzoekslocaties in de Verenigde Staten en Europa. Meer dan 1200 klinische onderzoeksprofessionals hebben de enquête, die afgelopen februari en maart werd uitgevoerd, ingevuld. De enquête ondervraagde hoofdonderzoekers, sub-onderzoekers en onderzoekscoördinatoren over de kwaliteit van hun relaties met CRO's.

De beoordeling van dit jaar volgt op PPD's tweede plaats tussen CRO's in de 2010 CenterWatch European Site-enquête. In die enquête, scoorde PPD in de top drie van CRO's in 26 van de 29 enquête-attributen en behaalde zij het hoogste cijfer voor het georganiseerd en voorbereid zijn en voor haar werkwijze en ondersteunende cultuur.

CenterWatch is een toonaangevend bedrijf op het gebied van uitgeverij en informatiediensten die zich richt op de sector voor klinische proeven.

PPD is een toonaangevend wereldwijde Contract Onderzoeksorganisatie die diensten levert op het gebied van geneesmiddelenonderzoek, ontwikkeling en levenscyclusbeheer. Onze klanten en partners zijn onder andere organisaties binnen de farmaceutica, biotechnologie, medische hulpmiddelen, academische wereld en de overheid. Met kantoren in 44 landen en meer dan 11.000 deskundigen wereldwijd, biedt PPD innovatieve technologieën, therapeutische expertise en een toewijding aan kwaliteit om klanten en partners te helpen bij het versnellen van het leveren van veilige en effectieve therapeutische middelen en om het rendement op hun R&D-investeringen te maximaliseren. Voor meer informatie, ga naar www.ppdi.com.

Met uitzondering van historische informatie, zijn alle verklaringen, verwachtingen en veronderstellingen, met inbegrip van verwachtingen en veronderstellingen over PPD's beoordeling in de 2011 CenterWatch Global Site-enquête, welke opgenomen zijn in dit persbericht, vooruitziende verklaringen die betrekking hebben op een aantal risico's en onzekerheden. Alhoewel PPD probeert om accuraat te zijn bij het maken van deze vooruitziende verklaringen, is het mogelijk dat toekomstige omstandigheden afwijken van de veronderstellingen waarop dergelijke verklaringen gemaakt zijn en zouden ertoe kunnen leiden van de daadwerkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de vooruitziende verklaringen. Andere belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten wezenlijk afwijken zijn onder andere: concurrentie in de uitbestedingssector; snelle technologische ontwikkelingen die onze diensten minder concurrerend maken; risico's die samenhangen met en afhankelijk zijn van strategische relaties; economische omstandigheden en uitbestedingstrends binnen de farmaceutische-, biotechnologische- en door overheid gesubsidieerde onderzoekssectoren; het vermogen om belangrijk personeel aan te trekken, te integreren en behouden, met inbegrip van een nieuwe CEO; en risico's met betrekking tot overnames en investeringen. Deze en andere PPD-risicofactoren worden van tijd tot tijd, in meer detail beschreven in onze SEC-dossiers, waarvan kopieën, op verzoek, gratis verkrijgbaar zijn bij PPD's afdeling voor investeerdersrelaties. PPD neemt geen verplichting op zich en wijst nadrukkelijk elke verplichting af om deze vooruitziende verklaringen in de toekomst bij te werken, tenzij dit door het toepasselijke effectenrecht vereist wordt. Deze vooruitziende verklaringen mogen niet worden ingeroepen als vertegenwoordiging van PPD's ramingen en opvattingen op een datum volgend op de datum van dit document.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
PPD, Inc.
Media:
Sue Ann Pentecost, +1 919-456-5890
sueann.pentecost@ppdi.com
Analysten/Investeerders:
Luke Heagle, +1 910-558-7585

luke.heagle@ppdi.com

Ticker_symbol NASDAQ:PPDI

Deel: ' PPD is CRO nummer 1 in 2011 enquête van CenterWatch '


Lees ook