Ingezonden persbericht


PQR realiseert VDI-werkplekconcept bij Gemeente Venlo

Plus levering, implementatie en onderhoud Storage & Back-up oplossing

De Meern, 8 juli 2010 - PQR, specialist in implementaties van professionele ICT-infrastructuren, gaat voor de Gemeente Venlo het project 'Flexibel IT concept Venlo' realiseren. In 2013 wordt een nieuw gemeentelijk stadskantoor opgeleverd en hier zal de mogelijkheid worden geboden om op basis van een VDI-infrastructuur plaats-, werkplek- en tijdonafhankelijk te werken.

De afgelopen jaren heeft de Gemeente Venlo gebouwd aan een stabiele infrastructuur voor zo'n 1200 werkplekken op diverse locaties. Met het project Flexibel IT concept Venlo gaat de gemeente een moderne ICT-infrastructuur implementeren waarin virtualisatie een belangrijke rol speelt.

Het project bestaat uit levering, installatie en implementatie van een VDI-werkplekconcept, centrale Storage met Back-up en ondersteunende dienstverlening. Pascal Clabbers, ICT architect bij Gemeente Venlo: "We willen in 2013 niet alleen probleemloos naar het nieuwe kantoor verhuizen, maar ook onze ICT-werkplekken zo optimaal en flexibel mogelijk inzetten tegen een zo laag mogelijke prijs, met een hoge mate van beschikbaarheid, maximale flexibiliteit en schaalbaarheid, zodat de Gemeente Venlo klaar is voor de toekomst."

Gemeente Venlo wil 900 virtuele desktops tegelijkertijd kunnen gebruiken. Gevirtualiseerde applicaties en centrale verwerking en opslag van data zijn daarnaast wensen van de gemeente. PQR heeft daarom een voorstel gedaan op basis van virtualisatietechnieken; het beheer en het beschikbaar stellen van een werkplek wordt eenvoudiger en zal minder inspanning kosten. Dit betekent ook dat een werkplek niet meer alleen op de locaties van de Gemeente Venlo kan worden aangeboden, maar als een veilige tijd-, device- en plaatsonafhankelijke dienst. Voor realisatie van dit Virtual Desktop Infrastructure (VDI) concept, implementeert PQR VMware View 4.0.

De aangeboden VDI-omgeving wordt volledig gentegreerd in de bestaande IT-omgeving van de Gemeente Venlo. Hierdoor krijgt een werkplek naast de bestaande IT-functionaliteit en applicaties - vanuit twee fysiek gescheiden computerruimtes (onderling gekoppeld) - gelijktijdig dezelfde IT-functionaliteit en applicaties aangeboden. Daarnaast heeft PQR voorgesteld de huidige storage-omgeving door twee nieuwe moderne HP EVA-systemen te vervangen en extra HP blade servers in te zetten om de VDI-omgeving op de servers te kunnen centraliseren. Door blade-technologie toe te passen zal het stroomverbruik beduidend minder zijn.

Clabbers: "Onze keuze is gevallen op PQR. Doorslaggevend hierin was naast het hard- en softwarevoorstel, de geschetste projectaanpak, de kennis en de ervaring met vergelijkbare migratieprojecten en met de door ons gevraagde technologien. PQR maakt gebruik van een beproefde projectaanpak waarin ook de medewerkers van de Gemeente Venlo intensief betrokken worden. Dit komt tot uiting in de training on the job en educatieve implementatie."

Over PQR

PQR is d specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving, zowel profit als non-profit, en zijn te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de ICT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering.

PQR is HP GOLD Preferred Partner 2010, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Citrix Platinum Solution Advisor, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, RES Platinum Partner, NetApp Platinum Partner, Cisco Premier Partner, CommVault CASP Value Added Reseller, HDS Platinum Partner, HP ProCurve Master Partner en Websense Platinum Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2008/2009 is een omzet geboekt van 84,6 miljoen en een nettowinst na belastingen van 4,2 miljoen. www.PQR.com

Deel: ' PQR realiseert VDI-werkplekconcept bij Gemeente Venlo '
Lees ook