Hengelo, 9 december 1999

Per september jl. is de praktijk "In Balans" geopend. Deze praktijk richt zich zowel op individuele hulpverlening als op groepshulpverlening. In Balans is een maatschap van een psycholoog, diëtist en een maatschappelijk werker.

De cursus die op 11 januari 2000 en 12 januari 2000 van start gaat richt zich op het niet assertief zijn van mensen.

Mijn vraag is of u onderstaand persbericht zo spoedig mogelijk in uw krant wil opnemen omdat mensen zich moeten aanmelden en omdat wij intakegesprekken moeten houden.

"In Balans" de praktijk voor persoonlijke effectiviteit start naast de individuele hulpverlening op 11 januari 2000 in Hengelo en 12 januari 2000 in Neede met de cursus "Persoonlijke Effectiviteit", een training in sociale omgang. Herkent u dit soort situaties? U staat met uw winkelwagen voor de kassa en iemand gaat zonder iets te vragen voor u in de rij staan. U ergert zich al maanden aan uw man omdat hij niets doet in het huishouden en van alles laat slingeren. Op een avond vraagt hij of u die broek van hem nog even wilt persen omdat hij een vergadering heeft. Dit zijn een paar voorbeelden van situaties waarin u zich gespannen, geïrriteerd of gekwetst kunt voelen.

De cursus "Persoonlijke Effectiviteit", onder leiding van een (vrouwelijke) psycholoog en een (mannelijke) maatschappelijk werker richt zich op mensen die vaardiger willen worden in sociale omgangsvormen. Zodat u beter voor uw mening opkomt, waarbij u de ander in zijn waarde laat. Dat u beter uw grenzen leert kennen en stellen. Dat u zich zekerder voelt in bepaalde situaties. U leert het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Door deze cursus ontstaat er een positieve wisselwerking tussen uzelf en de mensen in uw omgeving.

De cursusgroep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Hierdoor wordt er voldoende leerruimte voor iedere deelnemer geboden. Er zijn negen bijeenkomsten van 2 uur. De kosten zijn inclusief een cursusmap F 180,- per persoon. Vooraf is er een gratis kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie en opgave: "In Balans", Telefoon: 074-2781731, e-mail: info@inbalans.myweb.nl

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking inzake deze plaatsing.

Met vriendelijke groet,

Bert Roos,

Maatschappelijk werker

Deel: ' Praktijk 'In Balans' voor hulpverlening open '
Lees ook