KNWV

DATUM: 19-6-2002

TOPSPORT - Vooraankondiging Kielerwoche

---

De wedstrijden tijdens de pré-Olympische Zeilweek, de Kieler Woche, vinden plaats van woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni.

De Nederlandse topzeilers komen uit in zeven van de elf Olympische klassen.
Deelnemende teams zijn:
Klasse team
Europe Carolijn Brouwer (Ommen)
Laser Marc de Haas (Naarden)
470 heren Sven en Kalle Coster (Uithoorn)
470 dames Lisa Westerhof (Den Dolder)/ Margriet Matthijsse (Rotterdam) 470 dames Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (Hoorn)
Tornado Sven Karsenbarg/Mischa Heemskerk (Weesp)
Star Mark Neeleman (Reeuwijk) /Peter van Niekerk (Amsterdam)
Star Serge Kats (Rotterdam) met Jean Pierre Martens (Barendrecht) Yngling Annelies Thies (Amsterdam), Annemieke Bes (Haren), Petronella de Jong (Groningen)

Helaas is het voor het EDS Sailingteam met Herbert Dercksen en Mitch Booth niet mogelijk om deel te nemen, door de serieuze blessure die Booth tijdens de Ronde om Texel heeft opgelopen. De kersverse winnaars van de Ronde om Texel, de in Weesp wonende Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk zullen alles op alles zetten om ook tijdens de Kieler Woche te pieken. Het 49er team is niet aanwezig omdat zij op dit moment het WK varen in Hawaii.

De zeilers worden begeleid door de coaches: Maurice Paardenkooper, Daniel Smith, Huub Lambriex en technisch directeur, Henk Gemser.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Kieler Woche komen ook de Paralympische klasen in actie. Onder leiding van coach Remco Sol vaart het Sonarteam (Annette ten Dam, Marcel van Veen en Arend Pet) en komt Ruud Holsteyn uit in de 2.4Mr.

Laat meer artikelen zien over: KNWV Topsport
---

Deel: ' Pré-Olympische Zeilweek Kielerwoche van start '
Lees ook