Premier Balkenende ontvangt prof. Anton van der Geld vanwege zijn boek


Nederlands-Vlaams psychologisch boek `Je leven is van jou' door Anton van der Geld

DEN HAAG, 20090506 -- Minister-president Jan Peter Balkenende ontving in het Torentje prof. Anton van der Geld, voorzitter BeNeLux-Universitair Centrum, en nam daarbij het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek `Je leven is van jou' in ontvangst. Dit boek verschijnt in het kader van het lustrumjaar van deze internationale stichting voor wetenschap, cultuur en humaniteit.

Eindelijk is er in ons taalgebied een eigen en niet Anglo-Amerikaanse gids voor leven en werk gekomen, een praktische levenskunst voor alledag. Aan zo'n boek is in deze tijd meer dan ooit behoefte, omdat de druk op ieder van ons toeneemt door tegenstellingen in de samenleving en sociaal-economische onzekerheden.

Het Nederlands-Vlaams levensboek, waarin de minister-president een prominente plaats inneemt, heeft drie dimensies: kruisbestuiving tussen Noord en Zuid, verlangen naar begrip en respect voor elkaar als basis voor een betere samenleving, analyse en perspectief van de moderne man en vrouw. Het boek van prof. Anton van der Geld wordt uitgegeven door het Davidsfonds/Leuven en in Nederland verspreid door Fontaine Uitgevers/'s-Graveland.

Speciaal voor dit boek voerde Anton van der Geld openhartige gesprekken met tien bekende Nederlanders en Vlamingen over hoe zij leven en werken, en zichzelf zien. Stuk voor stuk geslaagde voorbeelden van de weg naar zelfkennis, succes en geluk.

Minister-president Jan Peter Balkenende is een pragmatisch idealist op de bres voor waarden en normen, die de samenleving ziet als een geven en nemen. `'Enerzijds geeft de samenleving mij kansen en anderzijds moet ik mij voor de samenleving inzetten.'' De Vlaamse tv-presentatrice Frieda van Wijck beseft al lang dat voor het geluk van vrouwen emancipatie onmisbaar is: een eigen beroep kiezen, zelf de kost verdienen en niet pers getrouwd hoeven te zijn en kinderen krijgen.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is zijn levenlang naast prinses Margriet koersvast en heeft de lange strijd voor het onafhankelijke veiligheidsonderzoek gewonnen. FNV-voorzitter Agnes Jongerius leidt met vaste hand het FNV, en met haar sociale gedrevenheid wil zij voor iedereen een eigen plaats in de samenleving borgen.

Oud-premier Guy Verhofstadt kent een turbulent politiek leven en is weer helemaal terug, weliswaar met een andere haardracht en bril, op weg naar de Europese verkiezingen. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven weet als geen ander dat je om iets te bereiken in het leven je daarvoor ten volle moet inzetten. Zo tracht zij op dit moment in Algerije en andere landen voor ons een gaskraan open te krijgen.

Muzikant en tv-presentator Bart Peeters puilt uit van creativiteit en menselijke gevoeligheid en sleept met zijn guitige uitstraling het publiek in Nederland en Vlaanderen mee. Seksuologe en tv-presentatrice Goedele Liekens wil de seksualiteit bij de mensen bespreekbaar maken, en trekt zich als voormalig Miss Belgi en als VN- ambassadrice het lot aan van de vrouwen in Afrika, die daar eigenlijk alles doen voor een betere wereld voor hun kinderen.

Ontwerper en architect Jan des Bouvrie wist zijn lees- en taalmoeilijkheden met doorzettingsvermogen en creativiteit te lijf te gaan, en hij vernieuwt met succes steeds weer zichzelf en vernieuwt daarmee het Nederlandse en Vlaamse interieur.

Kunstschilderes Ans Markus is sterk in haar kwetsbaarheid en onthullend in haar schilderijen. Haar leven is een lange weg van eenzaamheid als kind naar een vrouw die de zoektocht naar zichzelf voltooid heeft en door steeds maar te schilderen zichzelf vrij en gelukkig maakt.

Foto: minister-president Jan Peter Balkenende (l) ontvangt het eerste exemplaar van de schrijver, prof. Anton van der Geld. (Fotopersbureau Jos van Leeuwen, Den Haag)
Link naar de foto: www.benelux-universitair-centrum.org (home page)


Deel: ' Premier Balkenende ontvangt prof. Anton van der Geld vanwege zijn boek '
Lees ook