Ingezonden persbericht


Nederlandse filmpremière aangrijpend speelfilmdebuut

OFFLINE

In aanwezigheid van de
hoofdrolspelers Anemone Valcke en Wim Willaert,
regisseur Peter Monsaert en
Triggerfinger (I Follow Rivers), verantwoordelijk voor de soundtrack.

Maandag 14 januari 2013 - 20:30u (ontvangst 19.30u) - Kriterion Roetersstraat 170, Amsterdam

Vanaf 17 januari 2013 te zien in de Nederlandse bioscoop

Aan media die de première willen bijwonen (max 2 kaarten) of interviews willen maken het verzoek een e-mail sturen naar monique@mvsp.nl

Filmfestival van Amiens | Winnaar Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent | Slotfilm - In competitie

Bekijk en download de trailer
https://youtu.be/MxFjg5xekCs?hd=1

Download de gratis podcast (met o.a. de soundtrack van Triggerfinger)* https://itunes.apple.com/be/podcast/offline-de-film/id578915686?mt=2

OFFLINE is de debuutfilm van Peter Monsaert, die eerder al actief was in diverse andere kunstvormen zoals theater en video-installaties. Hij levert een bijzondere mix van humor, ontroering en oprechte emoties, overgoten met een fantastische soundtrack van de beste Belgische rockgroep van het moment: Triggerfinger.

Anemone Valcke (22) zit momenteel in haar laatste jaar drama aan de School of Arts in Gent. Ze maakte haar filmdebuut in 'Aanrijding in Moscou' en was sindsdien ook te zien in 'Bo' en 'Adem'. Nadat ze in 2011 op de Vlaamse Filmprijzen gelauwerd werd als Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol in 'Adem', is dit haar tweede grote award en meteen haar eerste op het internationale toneel.

Wim Willaert (45) is een muzikant en acteur met adelbrieven in het theater, tv-series, langspelers en kortfilms. Het is voor Willaert niet de eerste onderscheiding voor een hoofdrol. In 2004 won hij de Bayard d'Or voor Beste Acteur op het Internationaal Filmfestival van Namen voor zijn rol in 'Quand la mer monte'.

Synopsis
Na een gevangenisstraf van 7 jaar heeft Rudy Vandekerckhove een duidelijk doel voor ogen: hij wil opnieuw aan de slag als reparateur van wasmachines en - belangrijker nog - hij hoopt op een verzoening met het gezin dat hij achterliet. Ondanks de steun van de gepensioneerde kapster Denise en van zijn vriend Rachid, wordt geen van beide plannen echter een succes. Net wanneer een hereniging uiteindelijk toch nog in zicht lijkt, haalt het verleden hem opnieuw in en komt Rudy voor de moeilijkste beslissing van zijn leven te staan.

Triggerfinger
Een nauwelijks te overschatten troef van OFFLINE is de soundtrack die Triggerfinger speciaal voor de film componeerde. De muziek wijkt bij vlagen af van wat we van de meest succesvolle Belgische band van het moment gewend zijn. Ingespeeld tijdens hun internationale tournee in een draagbare opnamestudio, bewijzen Ruben Block en de zijnen opnieuw hun veelzijdigheid, met naast de obligate loeiharde rock ook een aantal stukken klassiek en zelfs een streep big beat op z'n Chemical Brothers'. Zie: www.triggerfinger.net
Monsaert verantwoordde de keuze voor Triggerfinger door te stellen dat de band in haar muziek de uitersten verenigt die Rudy Vandekerckhove typeren: woede en onrust in combinatie met gelatenheid en melancholie.

Peter Monsaert (Gent, 11 januari 1975)
Na zijn studies taal- en letterkunde aan de universiteit Gent behaalde hij het diploma meester in de audiovisuele kunsten aan KASK Gent. Zijn artistieke carrière is er één van diversiteit en uitstappen in diverse kunstvormen.

Met de middellange speelfilm De onvrijwillige poëet zocht hij voor het eerst het crossovergebied tussen film en performance op, een lijn die het begin van zijn professioneel leven verder zou typeren. Vaak gebruikte hij hiervoor de publieke ruimte, zoals in de stadsprojecten Vitrinetelevisie en TV deluxe en zijn installaties op de historische begraafplaats Campo Santo te Gent.

Net als in deze mengvormen is er ook in zijn theaterwerk steeds een belangrijke rol weggelegd voor audiovisuele interventies. De voorstellingen Dede le taxi, Fimosis (selectie theaterfestival 2006) en Baal (selectie Festival van Avignon 2012) waren hiervan schitterende voorbeelden. Door zijn betrokkenheid als cineast bij deze multimediale theaterproducties, zette hij vrij snel zelf ook de stap naar het toneel en acteerde sindsdien in zes zelfgeschreven theaterstukken.

OFFLINE betekent voor hem een terugkeer naar film als autonome artistieke uiting. De brede basis die hij door zijn afgelegde artistieke parcours kon opbouwen, vormde de ideale grond waarop dit langspeelfilmdebuut kon rijpen. Ongetwijfeld is dit slechts het begin van een nieuwe boeiende weg in zijn professionele carrière.

De productie
OFFLINE is een productie van Lunanime en Victoria Deluxe in coproductie met de VRT, en werd geregisseerd door Peter Monsaert en geschreven door Peter Monsaert, Dominique Willaert en Tom Dupont. OFFLINE werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Stad Gent en Sabam en met de steun van taxshelterpartners Lumière Publishing, Vandekerckhove en Devos, Caruur.


---

BEYOND THE HILLS van Cristian Mungiu - te zien in de filmtheaters LE MAGASIN DES SUICIDES van Patrice Leconte - te zien in de filmtheaters THE HYPNOTIST van Lasse Hallström - te zien in de bioscoop OFFLINE van Peter Monsaert - te zien vanaf 17 januari 2013 PASSION van Brian de Palma - te zien vanaf 21 februari 2013

Distributie: LUMIÈRE
KNSM laan 171, 1019 LC Amsterdam
Tel: 020 3031280 Fax: 020 3031290

Deel: ' Premiere film OFFLINE in Amsterdam '
Lees ook