Première Haschoema op 16 oktober bij Dansmakers Podium

PERSBERICHT

Première Haschoema op 16 oktober bij Dansmakers Podium.

Amsterdam – Op 16 oktober zal de nieuwe voorstelling van Mouna Laroussi in première gaan bij Dansmakers Podium. Haschoema, een voorstelling over de sociale controle binnen de Marokkaanse gemeenschap en de rol van de vrouw. Deze voorstelling is de eerste die dit seizoen in première gaat in het vernieuwde Dansmakers Podium.

Eindelijk is het team voor de voorstelling Haschoema compleet. Na een lange zoektocht heeft danseres Malou Kaaijk zich bij het team gevoegd en konden de repetities en het maakproces eindelijk worden voortgezet. Daarnaast zijn er ook twee coaches toegevoegd aan het team, Wies Bloemen (Danstheater Aya) en Heleen Volman (DansBrabant, studie Arabische cultuur).

Haschoema

Het woord Haschoema betekent ‘schaam je’ en wordt gebruikt in de Marokkaanse gemeenschap wanneer iemand zich ongepast gedraagt. Deze term geeft in één woord een begrip, gevoel en een bepaalde spanning aan.

De sociale controle binnen de Marokkaanse gemeenschap en het effect op de vrouwen is hetgeen wat centraal staat in de voorstelling van Mouna Laroussi. Spanning versus ontspanning, gekooid versus vrijheid en dood versus liefde.

Mouna Laroussi

Choreografe Mouna Laroussi belichaamt haar Marokkaans-Nederlandse roots in vernieuwende cross-over dansstijlen. Het werk van Laroussi staat bekend om haar rauwe, gespierde choreografieën met een dosis realiteit en een vleugje humor. Als choreografe en theatermaakster kijkt ze over de grenzen heen en inspireert ze door de culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.

Haschoema gaat in première op 16 oktober 2015 in Dansmakers Podium.

Speellijst

15 okt Dansmakers Podium, Amsterdam - try out, 20:00u.

16 okt Dansmakers Podium, Amsterdam – première, 20:00u.

Tour tijdens Moving Futures Festival:

31 okt Conny Janssen Dansstudio, Rotterdam

6 nov AINSI, Maastricht

12 nov Theater Bellevue, Amsterdam

27 nov De NWE Vorst, Tilburg

30 nov Chasse, Breda

Meer informatie: www.dansmakers.nl

Deel: ' Première Haschoema op 16 oktober bij Dansmakers Podium '
Lees ook