Première Imagine the Silence in Ostade A'dam


In regie van Silvia Andringa brengt De Jonge Republiek haar nieuwste transitievoorstelling

AMSTERDAM, 20170329 -- Op donderdag 13 april 2017 gaat de nieuwste voorstelling van De Jonge Republiek in première in theater Ostade A’dam. Na het succes van de locatievoorstelling Holes uit 2015 brengt oprichter en regisseur Silvia Andringa samen met drie jonge theatermaaksters de muzikale montagevoorstelling Imagine the Silence. Barstend van brutaliteit en speelse bekentenissen houden zij een pleidooi om in het lawaai van alledag de stilte in jezelf te zoeken. Met de kernthema’s keuzestress en dualiteit gaan de maaksters op zoek naar hun vrouwelijke identiteit.

Dorothy Blokland, Joske Koning en Birgit Welink, hebben verschillende roots, maar dezelfde vragen. Wie of wat bepaalt je identiteit? En kan je ontsnappen aan jezelf? Imagine the Silence is een openhartige zoektocht aan de hand van Ovidius’ gruwelmythe Philomela. Een sterk verhaal over twee zussen die zich verzetten tegen hun lot en er alles aan doen hun ellendige leven om te gooien. Zij hadden stilte nodig voor verandering. Girlpower van 2000 jaar geleden als inspiratie voor vragen van deze tijd.

Imagine the Silence is de vierde in een reeks van zes voorstellingen over transitie. Het artistiek team bestaat uit componist Laurens Joensen, decorontwerper Elze van den Akker, kostuumontwerper Arien de Vries en lichtontwerper Paul Jonker. Allemaal hebben ze eerder samengewerkt met Silvia Andringa.

Naast de première op donderdag 13 april is Imagine the Silence ook nog op zaterdag 15 april 2017 te zien in Ostade A’dam. In 2018 gaat De Jonge Republiek met deze voorstelling op een landelijke tournee.

Over Silvia Andringa & De Jonge Republiek
Silvia Andringa maakt al vijfentwintig jaar theater voor kinderen, jongeren en volwassenen. Eerst vanuit de regieopleiding en jeugdtheaterscholen, daarna als regisseur bij Mevrouw Smit, als oprichter van theaterwerkplaats Het Krijt en in 2000 als medeoprichter en artistiek leider van Het Laagland in Sittard. Sinds 2007 werkt zij als freelance theatermaker en gastregisseur in Nederland, Duitsland en Curaçao. In 2015 richtte Silvia Andringa De Jonge Republiek op. Een gezelschap dat gelaagd, beeldend en muzikaal teksttheater maakt voor zowel jongeren als volwassenen. In de maakprocessen zijn jonge spelers niet alleen uitvoerders, maar ook vaak co-creators. Een rode draad in de voorstellingen zijn de thema’s identiteit en de dualiteit van het leven. Hoe kom je tot keuzes, hoe ga je om met veranderingen, hoe bepaal je je richting en weet je wie je bent? Dit leidt tot indringend, energiek en actueel theater, dat haar publiek messcherp weet te raken.


Deel: ' Première Imagine the Silence in Ostade A'dam '


Lees ook