Première ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’ in Beek

Première ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’ in Beek

Een langgekoesterde wens en een investering voor de toekomst waar een groot publiek van zal genieten. Dat is de uitkomst van een organisatorisch hoogstandje en een evenement dat jaarlijks in de nieuwe gemeente Berg en Dal zal gaan plaatsvinden onder de naam ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’. Initiator is het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek.

Met de gedachte om juist de kwaliteiten uit deze nieuwe gemeente samen te brengen én te laten zien hoe muziek en deze omgeving bij elkaar horen, zocht Wiel Lenders, directeur van het Bevrijdingsmuseum, naar iets wat naar zijn gevoel te lang op het schap was blijven liggen: de vrijheidsgedachte koesteren tijden één groot Kerstconcert. En dat is precies wat er op maandagavond 21 december a.s. om 20.00 uur gaat gebeuren in de Bartholomeuskerk in Beek-Ubbergen.

‘’Toen ik het idee naar buiten bracht trof ik alleen maar ongelooflijk enthousiaste partijen op mijn pad. Muzikaal hebben we als vertrekpunt de Politiekapel Gelderland Zuid gekozen, omdat er een aantal vrijwilligers uit dat orkest in het Bevrijdingsmuseum werken, maar ook vanwege de binding die we hebben met de politie en onze nieuwe gemeente. Meteen bood het ‘Smartlappenkoor Ochaarm’ uit Groesbeek zich aan. Haar dirigent en alleskunner Mariëlle Poelen zag dit als een unieke - weliswaar niet direct voor de hand liggende - combinatie. ‘’Het moet waardigheid uitstralen, maar het moet ook weer niet te zwaar worden en daar zag ik wel een plaats voor ons koor’’ aldus Poelen.

Lenders sprak daarop direct zijn netwerk aan: “Relaties in binnen- en buitenland zijn uitgenodigd.

De prachtige ‘Lady Liberty Bus’ van OAD zal deze avond gasten voor het concert vervoeren vanuit Millingen en Groesbeek naar Beek‘’. In de directe omgeving van de kerk staat een static show van historische voertuigen opgesteld. De bekende toneelvereniging ‘Zeg Maar Pang’ uit Millingen ondersteunt het concert met organisatie- en gastvrouwen in Starsister-kleding.

“De samenwerking van de kerndorpen met muziek en zang leidt tot een Kerstaubade voor de Vrijheid. Als we dát in deze tijd gezamenlijk van de grond krijgen gaan we dit uitbreiden tot een jaarlijks mega- evenement. Voor € 7,50 p.p. beleven de bezoekers een topavond en een mooie aftrap naar de Kerst” aldus een enthousiaste directeur Wiel Lenders. De opbrengst van de avond wordt besteed aan de educatieve programma’s van het Bevrijdingsmuseum.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera-vestigingen in Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Beek. Ook kunt u kaartjes reserveren via email of telefonisch bij het Bevrijdingsmuseum Groesbeek. Deze kaarten liggen dan op 21 december klaar in de kerk. Gelieve ook aan te geven of u gebruik wil maken van het busvervoer.

. Locatie: Bartholomeuskerk, Kerkberg 3, 6573 DN Beek-Ubbergen

. Datum: 21 december 2015. Aanvang: 20.00 uur. Kerk open: 19.00 uur.

. Entreeprijs: 7,50 p.p. Informatie en reservering entreekaarten en busvervoer, per e-mail of telefonisch: info@bevrijdingsmuseum.nl of 024-3974404.

. Voorverkoop: vanaf donderdag 19 november a.s. in primerawinkels in Groesbeek, Millingen a/d Rijn en Beek-Ubbergen

. Website: www.bevrijdingsmuseum.nl;

. Facebook: /Bevrijdingsmuseum, twitter:@bevrijding

Deel: ' Première ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’ in Beek '
Lees ook