Ingezonden persbericht


Première: NNO in the club - Noisia

Eerste concert uitverkocht, verkoop van extra concert op de avond is gestart.

Op zaterdag 15 november gaat een afvaardiging van het Noord Nederlands Orkest samen met muziekcollectief Noisia op zoek naar de raakvlakken tussen klassieke en hedendaagse muziek. Ze doen dit in poptempel VERA in de Groningse binnenstad. Aanleiding voor dit unieke project is de wens om buiten de grenzen van het beproefde te kijken en met zowel klassieke als modern elektronische muziek elkaar te inspireren en te versterken. Het NNO maakt hiermee een start met het nieuwe label NNO in the club.

Tijdens de eerste NNO in the club avond wordt het publiek in een muzikale battle meegenomen van muziek uit de 17e eeuw tot aan muziek van nu. De zeven NNO musici spelen diverse klassieke stukken van grootheden als Purcell en Mozart tot aan hedendaagse componisten als Ligeti en Berio. Noisia zal hierop, geïnspireerd door de muziek en geheel op eigen wijze, een hedendaagse elektronische reactie geven. Thijs de Vlieger van Noisia componeert eveneens een stuk voor de musici van het NNO dat die avond in première gaat.

Muzikaal spektakel in VERA
Het belooft een spektakel voor oren én ogen te worden, waar het publiek letterlijk tussen de verschillende musici in staat. Het historische pand aan de Oosterstraat, waar VERA sinds eind jaren '70 een progressieve popprogrammering neerzet, is dé locatie bij uitstek voor dit unieke concert. NNO in the club laat het publiek in een bijzondere ruimte een nieuwe samenwerkingsvorm met hedendaagse muziek en componist zien, waarbij zal opvallen dat twee zeer populaire maar verschillende eenheden, één kunnen zijn.

Eerste concert uitverkocht, verkoop extra concert gestart Het NNO in the club concert met aanvangstijd 22.30 uur is uitverkocht, de verkoop voor een extra concert eerder op de avond is gestart. Na het tweede concert gaat de avond door met een afterparty waar eerst Noisia en daarna een DJ de muziek zullen verzorgen. Hier zijn zowel bezoekers van het eerste als tweede concert van harte welkom. Koop HIER je kaarten voor NNO in the club.

Dit is een productie van: het NNO, Noisia en VERA
Concept en regie: Jorinde Keesmaat
Muziek NNO: Marcel Mandos

ACHTERGRONDINFO:

Noisia
Het Groningse Noisia begon ruim 10 jaar geleden met hun eerste drum&bass platen. Inmiddels is het een internationaal bekend muziekcollectief met een geheel eigen sound, dat je kunt horen in videogames, films en remixen van 's wereld grootste Dance artiesten zoals The Prodigy, Skrillex en Amon Tobin.

VERA
Het historische pand aan de Oosterstraat, waar VERA sinds eind jaren '70 een progressieve popprogrammering neerzet, is dé locatie bij uitstek voor dit concert. Namen als Nirvana, U2, Pearl Jam en The White Stripes stonden ooit op hetzelfde podium waar deze unieke samenwerking tussen het NNO en Noisia zal plaatsvinden.

Het Noord Nederlands Orkest
Het NNO is het meest veelzijdige orkest van Nederland. De programmering is verrassend en breed; van puur en onversneden klassiek tot cross-overs met andere muziekgenres. Het orkest laat graag 'nieuwe oren' kennismaken met symfonische muziek, bijvoorbeeld via de Pieter Roelf Jeugdconcerten en de gratis lunch- en buitenconcerten. Het NNO werd opgericht in 1862 en is daarmee Nederlands oudste professionele symfonieorkest. Het brengt symfonische muziek tot leven in de drie Noordelijke provincies, met zo'n 120 concerten per seizoen: in concertzalen, in de openlucht, tijdens festivals en voor scholen. Ook toert het orkest regelmatig naar podia elders in het land, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam. De Britse Stefan Asbury is chef-dirigent van het orkest.

Digitaal materiaal van de avond (wordt wekelijks aangevuld, mail voor de nieuwste versies) Korte inspiratie van noisia werkend aan NNO in the club http://instagram.com/p/tSlUnOt0mp/ https://soundcloud.com/thijsnoisia/woodwind-ensemble-study-nr-5 Een stuk van Ligeti dat zal worden gespeeld: https://www.youtube.com/watch?v=23c5pGv7dis#t=72

Volg het NNO

Deel: ' Premiere NNO in the club - Noisia '


Lees ook