Premium behuizing Samsung Galaxy S5 het belangrijkst voor consument


Breda, 20140122 -- Volgens de consument moet de nog onaangekondigde Samsung Galaxy S5 absoluut gaan beschikken over een premium aluminium behuizing. Als tweede is een scherm met een hogere resolutie het belangrijkst gevolgd door een duurzamere accu. Dit blijkt uit onderzoek van SamsungGalaxyS5.nl onder 602 respondenten die antwoord hebben gegeven op de volgende vraag: ‘Wat moet er verbeterd worden aan de Galaxy S5 ten opzichte van de Galaxy S4?’

De voorloper – de Galaxy S4 - van de nu al veel besproken Samsung Galaxy S5 werd vorig jaar april gelanceerd en heeft geleid tot minder goede verkoopcijfers dan werd verwacht. Zo verkochten de voorgaande drie modellen juist boven verwachting. Het nieuwe vlaggenschip zal daarom deze schade moeten gaan inhalen.

Om ieder geval de Galaxy S5 tot een succes te maken is de “most wanted” eigenschap een premium behuizing, aldus de respondenten die in 24 procent van de gevallen voor deze feature kozen. Samsung heeft in de vier voorgaande generaties namelijk gebruik gemaakt van een plasticsoort – policarbonaat – behuizing. Terwijl de concurrentie smartphones heeft gelanceerd met een premium behuizing, zoals aluminium. De meest recente geruchten wijzen ook op een nieuw premium design voor het nieuwe Galaxy S model van Samsung.

Negentien procent van de respondenten ziet het liefst de Galaxy S5 terug met een hoger resolutie scherm. Een van de eigenschappen die werd geprezen van de Galaxy S4 was het scherm, maar blijkbaar wilt de consument een nog scherper beeld voor hun smartphone. Dit betekent in dit geval dat er meer pixels getoond moeten worden per inch van het scherm.

De top drie wordt gecompleteerd door een duurzamere accu met achttien procent van de stemmen. De batterijduur blijft een belangrijk puntje, aangezien de hedendaagse smartphones het maximaal een dag volhouden zonder opladen. Dit zou betekenen dat de accu van de Galaxy S5 meer capaciteit zou moeten krijgen dan diens voorganger.

De overige vier mogelijkheden uit het onderzoek zijn: Snellere processor (15 procent), Hoger RAM geheugen (11), vingerafdrukscanner (10) en tot slot een irisscanner (3).

De afgelopen weken is de Samsung Galaxy S5 al meerdere malen in verband gebracht met een irisscanner, maar hier blijkt de consument dus helemaal niet op te zitten wachten, getuige de lage score van deze feature.

Aan het onderzoek hebben in de periode 1 december 2013 tot aan 21 januari 2014 602 mensen meegedaan, waarbij er gekozen kon worden uit zeven verschillende opties en iedere respondent maximaal een voorkeur kon aangeven. 


Deel: ' Premium behuizing Samsung Galaxy S5 het belangrijkst voor consument '
Lees ook