PREMIUM PRESS

De beste Nederlandse sporters van de eeuw

PRESENTATIE DE TOP 500 - de beste Nederlandse sporters van de eeuw

Binnenkort verschijnt het boek DE TOP 500 - de beste Nederlandse sporters van de eeuw. Vrijdagavond 17 september zal Prins Willem Alexander tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Koopmanshuis te Leusden het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit handen van Fanny Blankers - Koen. Vanaf zaterdag 18 september is het boek exclusief te koop bij alle Bruna winkels in Nederland. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Premium Press bv te Maarssen.

De 500 sporters representeren in totaal 52 takken van sport. Hun selectie kwam tot stand op voordracht van bijna 50 vooraanstaande sportjournalisten en op advies van een vijftal bekende ex-topsporters: Johan Cruijff, Fanny Blankers - Koen, Anton Geesink, Erica Terpstra en André Bolhuis. De definitieve keuze werd gemaakt door de eindredacteuren Anton Witkamp en Leo van de Ruit.

Van de ruim 380 nog levende sporters, die in het boek zijn opgenomen, hebben meer dan 170 positief gereageerd op de uitnodiging om bij de presentatie van het boek aanwezig te zijn.
Daardoor kan worden gesproken over een unieke reünie van Nederlandse topsporters van deze eeuw. Onder de aanmeldingen die van Marie Smit
-

Vierdag, geboren in 1905, en Europees zwemkampioene in 1927 op 100 meter vrije slag en winnares zilver op de Spelen in 1932. Een greep uit de gastenlijst: voetbal: Faas Wilkes, Piet Keizer, Willem van Hanegem, Rinus Michels en Humphrey Mijnals; wielrennen: Wim van Est, Jan Janssen, Henk Lubberding, Rini Wagtmans, Gerben Karstens, Peter Post, Hennie Kuiper, Peter Winnen en Keetie van Oosten-Hage, Ingrid Haringa; schaatsen:
Ard Schenk, Jan Bols, Leo Visser, Marjan Timmer en Annamarie Thomas, Reinier Paping en Henk Angenent, zwemmen: Ada Kok, Nel van Vliet, Geertje Wielema, Erica Terpstra, Inge de Bruijn en voorts Anton Geesink, Regilio Tuur en Arnold Vanderlijde, Hans van Swol, Tom Okker, Jacco Eltingh en Manon Bollegraf, Fanny Blankers-Koen, Puck van Duyne - Brouwer, Nellie Cooman en Ellen van Langen, Roy Heiner, Klaas Boot, Jan Wienese en Cor du Buy en Bettine Vriesekoop, Tom van 't Hek, André Bolhuis, Floris Jan Bovelander en Jacques Brinkman.

De uitreiking van het boek is ook live op Internet te volgen op www.top500.nl , terwijl er daarna de mogelijkheid bestaat met sporters te 'chatten'.

Wij nodigen de (sport)redacties graag uit voor het bijwonen van deze presentatie. Aanwezig zijn uiterlijk 19.50 uur in Het Koopmanshuis, Zuiderinslag 4-6, 3833 BP Leusden.

Accreditatie uitsluitend via de Rijksvoorlichtingsdienst, afdeling Pers en Publiciteit.
Tel.070 - 3564142, Fax: 070 - 3564684.

Inlichtingen: Premium Press te Maarssen.(Tel 0346 - 551168/ fax: 0346
-

574536 - J. van Leeuwen).

14 sep 99 17:20

Deel: ' Presentatie beste Nederlandse sporters van de eeuw '
Lees ook