Ingezonden persberichtPERSBERICHT

b30750.gif

foto: Reyer Boxem

Wie zal een gedicht naar de overkant smokkelen,
bouwt zijn toren in de lucht
en wenkt naar een verdwaalde ster
om te vallen op de kust van het hart?

Op vrijdag 7 juni wordt te Groningen 'Een middag wit als melk' de debuutbundel van de Irakese dichter Mowaffk Al-Sawad gepresenteerd. Mowaffk Al-Sawd werd in 1971 geboren in Basra, Irak. Vanwege de politieke situatie in zijn land heeft hij vier jaar doorgebracht in een kamp in de Sahara-woestijn. Hij publiceerde Arabische gedichten in verschillende internationale Arabische dagbladen; in het Nederlands vertaalde verzen van zijn hand verschenen onder meer in de literaire tijdschriften 'Noachs Kat', 'Het Dagblad van het Noorden' en in de straatkrant 'De Riepe'. Hij was redacteur van en publiceerde in de bloemlezing Wereldplaatje nieuw schrijftalent uit alle windstreken (Passage, 2000) en zet zich in voor de Arabische literatuur en cultuur als organisator bij het Kunstencentrum Groningen en als presentator van het radioprogramma Malomat van het Groningse Oog Radio. In maart 2002 won hij met twee van zijn gedichten de literatuurprijs van het centrum voor Arabische kunst en cultuur, El Hizrja.

Tijdens deze literaire avond wordt voorgelezen door de dichters Bart FM Droog, Sieger M. Geertsma, Peter de Groot, Paul Janssen, Petra Else Jekel, Ronald Ohlsen, Rense Sinkgraven en Matty de Vries. De muziek wordt verzorgd door Arash Salek. Salek speelt traditionele Iraanse muziek op de santour, een indrukwekkend snaarinstrument waarbij de snaren met lepels worden bespeeld.

plaats: het Universiteitstheater (via ingang Harmoniegebouw), Oude Kijk in 't Jatstraat 26, Groningen datum: vrijdag 7 juni 2002

aanvang: 20.30 uur

entree: gratis

titel: Een middag wit als melk
auteur: Mowaffk Al-Sawad
vormgeving: Gert Jan Slagter
ISBN: 90-5615-051-0
Prijs: 8,90 euro

Voor meer informatie :

Uitgeverij Bornmeer (Robert Seton/Louw Dijkstra)
t : 058.212.87.06 / 06.272.43.89
e : bornmeer@wxs.nl
i : http://www.bornmeer.nl/

Universiteitstheater (Frans Geubel)
t : 050.363.61.28
i : http://www.rug.nl/cis/bezoek/kunst/unitheat.htm

http://www.mowaffkalsawad.cjb.net/

Deel: ' Presentatie debuutbundel Mowaffk Al-Sawad in Universiteitstheater Gr.. '
Lees ook