Presentatie Dichtbundel 'Stilleven' van Peter van Eeden


Postume uitgave van werk van kleinzoon van Frederik van Eeden

BILTHOVEN, 20100613 -- Op 26 juni 2010 wordt het eerste exemplaar van de dichtbundel 'Stilleven' uitgereikt aan de weduwe van de vorig jaar overleden Peter van Eeden. Peter van Eeden, kleinzoon van Frederik van Eeden, heeft in de jaren 50 een hele serie gedichten geschreven. Deze zijn bewaard gebleven en na zijn dood door zijn weduwe Olga van Eeden gevonden, inclusief een aanwijzing deze uit te geven. De uitreiking vindt plaats bij Boekhandel Jongerius op het Emmaplein in Bilthoven (schuin tegenover het station). De uitreiking begint om vier uur en duurt tot zes uur.

Peter van Eeden, geboren in 1934, was naast docent en hoofd van de Montessorischool in Bilthoven tevens muzikant, componist en musicalschrijver. Na zijn dood in 2009 ontdekte Olga van Eeden een serie gedichten van haar overleden man. Deze voor haar onbekende gedichten bleken van uitzonderlijke kwaliteit. Peter van Eeden had zijn in de jaren 50 geschreven gedichten zorgvuldig bewaard. Zijn wens om ze ooit uit te geven werd gelukkig ook gevonden. De bekende schrijfster Vrouwkje Tuinman bracht de weduwe in contact met uitgeverij Lipari, een jonge uitgeverij uit Vleuten, gespecialiseerd in pozie en ideen.

Peter van Eeden dicht vooral over zijn jeugd, het geloof, zijn muziek, de liefde en volwassenheid. De gedichten kenmerken zich door een zeer scherp waarnemingsvermogen.

Omslag van de dichtbundel 'Stilleven' van Peter van Eeden. Ontworpen door Hanneke Buurman 2010.
(Klik op de foto voor download 405.239 bytes)

Voor de omslag is gebruik gemaakt van een kunstwerk van de veelbelovende Rotterdamse kunstenares Hanneke Buurman. De illustraties in het boek zijn gemaakt door de dochter van Peter van Eeden.

Dit jaar wordt het 150ste geboortejaar van Frederik van Eeden gevierd en de Frederik van Eeden Stichting is zeer geinteresseerd in de dichtbundel van diens kleinzoon.

'Stilleven' van Peter van Eeden is vanaf eind juni in alle boekwinkels en op internet verkrijgbaar. ISBN 978-90-810-4262-8

Stilleven
Stilleven
Eeden, P. van

Deel: ' Presentatie Dichtbundel 'Stilleven' van Peter van Eeden '
Lees ook