Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Presentatie eerste gemoderniseerde Duitse rijtuig. 11 oktober 2001
Op donderdag 11 oktober is het eerste van 150 van Deutsche Bahn overgenomen Intercityrijtuigen officieel aan NS gepresenteerd. Dit gebeurde in de werkplaats van PFA (Partner für Fahrzeug Ausstattung) in Weiden (Duitsland).

NS kocht eind vorig jaar voor 125 miljoen gulden 150 voormalige DB-Intercity rijtuigen om op korte termijn extra materieel te kunnen inzetten. Na een grondige modernisering door PFA zijn de rijtuigen qua comfort vergelijkbaar met het intercitymaterieel van NS. Ze voegen bijna 10.000 zitplaatsen toe aan het materieelpark. De 150 rijtuigen worden voor NS omgebouwd. In de daaruit samen te stellen treinen zullen voorzieningen aanwezig zijn voor gehandicapten, waaronder een rolstoeltoegankelijk toilet en ruimte voor het vervoeren van fietsen. Daarnaast krijgen de rijtuigen een technische revisie en stuurstroomkabels, waarmee de inzet als trek-duw-trein mogelijk wordt.

Beproevingen

In de komende maanden zullen de eerste rijtuigen technische beproevingen ondergaan en zal het betrokken personeel geïnstrueerd worden in de omgang met dit voor NS nieuwe materieel. Naar verwachting zullen de eerste rijtuigen vanaf begin 2002 worden ingezet in de Intercitys van Den Haag naar Venlo en Heerlen. De laatste van de 150 rijtuigen worden in augustus 2002 in Nederland verwacht. Het onderhoud van de rijtuigen zal worden verzorgd door het onderhoudsbedrijf Maastricht van NedTrain.

Deel: ' Presentatie eerste gemoderniseerde Duitse rijtuig NS '
Lees ook