Presentatie ‘GRENZHAUS’ op het Schouwburgplein Rotterdam

Op dinsdag 20 juni wordt ‘GRENZHAUS’ gepresenteerd op het Schouwburgplein te Rotterdam. Het GRENZHAUS, een mobiel paviljoen dat is ontworpen door de Duitse architect Benedict Esche, dient als tentoonstelling en tevens als ontmoetingsplaats voor iedereen die - ongeacht leeftijd, klasse of afkomst - wil praten over kunst en cultuur. Niet geheel toevallig is 20 juni ook Wereldvluchtelingendag. Op deze dag wordt stilgestaan bij het feit dat er wereldwijd nog steeds miljoenen mensen op de vlucht zijn.

De Duitse architect Benedict Esche onderzocht tijdens zijn residentie in het Goethe Institut plekken waar vluchtelingen en Nederlanders samen komen. Hij vroeg zich af of architectonische ruimtes een sociale ontmoeting stimuleren of juist uitsluiten. Met zijn installatie GRENZHAUS creëert hij een nieuwe openbare ruimte in de stad.

De Pauluskerk en Theater Rotterdam organiseren, naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag, gezamenlijk een cultureel festival. Hoofdonderdeel van het festival is het paviljoen met daarin de tentoonstelling ‘Tentoonstelling in het GRENZHAUS’.

‘Tentoonstelling in het GRENZHAUS’ presenteert werken van Peter Koole, Harry Man, Stacii Samidin, Jonas Staal en Veldwerk. De deelnemende kunstenaars bieden de toeschouwers diverse perspectieven op de universele zoektocht naar geluk en de betekenis van het begrip ‘thuis’.

Het volledige project betreft een samenwerking tussen Museum Rotterdam, Pauluskerk, Theater Rotterdam, het Goethe Institut en CBK Rotterdam. Het GRENZHAUS is na afloop van Wereldvluchtelingendag te zien bij Museum Rotterdam.

Tentoonstelling in het GRENZHAUS Datum: dinsdag 20 juni, van 10:00 – 17:00 uur

Locatie: Schouwburgplein

Deel: ' Presentatie ‘GRENZHAUS’ op het Schouwburgplein Rotterdam '
Lees ook