Ingezonden persbericht

Haagse verzamel-CD 'Haags Pop Podium' op komst

Ruim 50 bands en artiesten uit de hofstad, hebben zich ingeschreven voor deelname aan de compilatie-CD 'Haags Pop Podium'. Vijftien bands zijn uitgekozen voor deelname aan het project. Op het album zijn onder meer Lichter Laaie, Grof Geschut, Cooper en The Wishing Well vertegenwoordigd.

De samenstelling en productie van de compilatie is uitgevoerd door de Haagse popjournalist Gerard van den IJssel. De CD wordt donderdagavond 13 september 2001 gepresenteerd in het nieuwe pand van cultureel centrum 't Paard aan de Grote Markt in Den Haag. Alle deelnemende bands zullen die maand op diverse locaties in Den Haag een optreden verzorgen. De CD zal exclusief via de internetsite vitaminic.nl te koop zijn. Overige verkoop is er alleen tijdens deze presentatieavonden:


· Donderdag 13 september (Paard op Hol) met La Mellow-D, Lichter Laaie, Cooper en Grof Geschut.

· Zondag 16 september (Stairway to Heaven) met Landfill en Frezno Falls.
· Dinsdag 18 september (De Bieb) met Merg en Been en The Peptones.
· Zondag 23 september (Zwarte Ruiter) met Stacey Anastasia en Venus Flytrap.
· Dinsdag 25 september (De Paap) met The Playmates en Glowball.
· Vrijdag 28 september (Bazart) met Tino en Deire.
De CD wordt afgesloten met een bonustrack van het Haagse muzikantenproject The Wishing Well waarin muzikanten zitten als Henk Koorn (Hallo Venray), Maurice Bom (Tuesday Child), Arie Spaans (Suburbs), Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) Erik Hofland (Dyzack) en Laura Moerland (Kinkster).

Popjournalist Van den IJssel is dé specialist op het gebied van popmuziek in Den Haag. Als programmamaker bij Stads Radio Den Haag en als popjournalist bij diverse regionale en landelijke media volgt hij de muzikale ontwikkelingen in de Hofstad op de voet. Zijn persoonlijke internetsite listen.to/haagspoppodium is voor velen een bron van informatie.

Opgericht in april 1999, is Vitaminic het meest toonaangevende platform voor de promotie en distributie van muziek in digitaal formaat via het Internet. Vitaminic verzamelt content van platenmaatschappijen en onafhankelijke labels en artiesten en stelt hen in de gelegenheid hun muziek te promoten en verkopen. Muziekliefhebbers wordt toegang tot een van de meest uitgebreide collecties op het Internet geboden. Vitaminic heeft momenteel 10 lokale websites waarvan negen in Europa (Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken en Ierland) en één in de Verenigde Staten.

Informatie

Haags Pop Podium
Gerard van den IJssel
070-3849455
gerard@haagspoppodium.nl

Vitaminic BV
Karin Blankers
020-3304254
karin@vitaminic.nl

Deel: ' Presentatie Haagse verzamel-CD 'Haags Pop Podium' '
Lees ook