Gemeente Purmerend

7 juni 2002 - Presentatie KunstUitleenScholenProject in het stadhuis Purmerend

KUS is een kunsteducatief project dat door de Kunstuitleen, Wherelant en FluXus, kunst in school in gezamenlijkheid is georganiseerd voor de brugklassen van 3 scholen voor voortgezet onderwijs in Purmerend. Het uitgangspunt van het project werd geleverd door de Kunstuitleen. Kunstwerken van elf bij de kunstuitleen aangesloten kunstenaars stonden aan de basis van receptieve en actieve activiteiten die in het museum, een atelier en in de scholen plaats vonden.

De ongeveer 850 leerlingen leerden kijken naar kunst, leerden kiezen van kunst en maakten kennis met de onbegrensde mogelijkheden om met kunst bezig te zijn. In een serie speciaal voor dit project ontwikkelde lessen bereidden de leerlingen zich voor op 2 intensieve KijkDoeDagen, waarin zij workshops aangeboden kregen door een gevarieerd team kunstenaars.

In de maand juni wordt het project afgerond met de expositie van de door de leerlingen zelf geselecteerde werkstukken in de scholen zelf.

Het project werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend en de provincie Noord-Holland. De expositie in de hal van het Stadhuis toont tot 28 juni een overzicht van het projectverloop en een keuze uit de werken van leerlingen van het Clusius College, het Jan van Egmond College en De Koogmolen.

Deel: ' Presentatie KunstUitleenScholenProject in het stadhuis Purmerend '
Lees ook