Gemeente Den Haag


21 april 1999

Presentatie nieuwe kleding ambulancepersoneel en nieuwste ambulance

De Dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn, productgroep GGD/Ambulancevervoer, organiseert in samenwerking met het Witte Kruis op vrijdag 23 april om 15.00 uur op het Spuiplein bij de hoofdingang van het stadhuis een presentatie van de nieuwe kleding voor het ambulance- personeel en de nieuwste ambulance. Voor de presentatie wordt veel publieke belangstelling verwacht.

Binnen de ambulancesector in Nederland worden momenteel diverse uniformen gedragen. In het kader van het bevorderen van goede arbeidsomstandigheden is een pakket van eisen opgesteld waaraan de kleding van het personeel moet voldoen. In de regio Haaglanden is de nieuwe kleding inmiddels beschikbaar voor het personeel van de ambulancediensten.

De kleding is beter herkenbaar en de rol en status van de hulpverlener kan duidelijker worden gedentificeerd. Voordeel hiervan is dat er geen verwarring kan optreden tussen de hulpverleners in het geval van calamiteiten. Door de vernieuwde kleding zijn de ambulanceteams duidelijk herkenbaar voor de patient, het publiek en de andere hulpverleners. De medewerkers zijn zodoende goed zichtbaar tijdens het verrichten van de werkzaamheden. Ook is er aandacht besteed aan het draagcomfort, een belangrijk onderdeel omdat de ambulanceteams werken onder allerlei klimatologische omstandigheden. De kleding is dan ook waterdicht, dampdoorlatend, beperkt de hulpverlener niet in zijn bewegingsvrijheid, heeft voldoende opbergruimte en is zo ontworpen dat het ook veilig is. Men kan in moeilijke situaties goed bewegen en behoeft niet bang te zijn dat men ergens aan blijft hangen.

Tegelijk met de presentatie van de kleding komt de nieuwste ambulance van de GGD Den Haag zijn opwachting maken. Deze ambulance is in de Haagse regio de eerste die voldoet aan alle Europese richtlijnen. En van de grootste voordelen van deze nieuwe auto, Sprinter genoemd, is het feit dat de brancard in het midden van de auto kan worden opgesteld. Dit heeft als voordeel dat de patient van alle kanten benaderbaar is en dat deze auto gebruikt kan worden als intensive care ambulance.

Uitnodiging: U bent van harte welkom om de presentatie van de nieuwe kleding van het ambulancepersoneel en de nieuwe ambulance op vrijdag 23 april om 15.00 uur op het Spuiplein bij te wonen.

Deel: ' Presentatie nieuwste ambulance in Den Haag '
Lees ook