Stichting Natuur en Milieu

PERSBERICHT
Rapport De ontgroening van Nederland:

'Natuur- en milieubeleid staat al tien jaar stil'

31 augustus 2001--- Op donderdag 6 september presenteren Stichting Natuur en Milieu en Milieudefensie het rapport De ontgroening van Nederland aan de milieuwoordvoerders van de Tweede Kamer. Het onderzoek vormt een 'groen testament' over het natuur- en milieubeleid van de afgelopen tien jaar. 'Een beleid dat zich', aldus het rapport, 'vooral kenmerkt door stilstand'.

De afgelopen tien jaar ging het Nederland op economisch vlak voor de wind. Collectieve waarden als natuur en milieu hebben echter niet geprofiteerd van deze voorspoed. In tegendeel, drie rijke kabinetten lieten de milieuschuld enorm oplopen. Het rapport De ontgroening van Nederland analyseert in duidelijke taal wat er terecht is gekomen van een aantal belangrijke beleidsdoelstellingen op het gebied van natuur en milieu.

Wat: Presentatie rapport De ontgroening van Nederland Wanneer: Donderdag 6 september, 14.00 - 15.00 uur Waar: Het Plein, Den Haag

De kamerleden zullen het rapport in ontvangst nemen voor een metershoog decor waarop enkele belangrijke thema's uit het rapport zijn verbeeld. Ad van den Biggelaar (directeur Stichting Natuur en Milieu) en Wijnand Duyvendak (directeur Milieudefensie) geven ter plekke een toelichting op de bevindingen uit het rapport.

Deel: ' Presentatie rapport De ontgroening van Nederland '
Lees ook