Presentatie reconstruction(s) van Alejandro Ramirez bij KijkRuimte


Presentatie zaterdag 3 november 17.00 – 19.00 uur

Amsterdam Noord, 20121025 -- Op zaterdag 3 november tussen 17.00 en 19.00 uur presenteert KijkRuimte in Amsterdam Noord het nieuwe project reconstruction(s) van kunstenaar en filmmaker Alejandro Ramirez. De installatie bestaat uit videofragmenten, audio opnames, tekst en een augmented reality component.

Alejandro Ramirez is geboren in Bogotá, Colombia en woont en werkt in Amsterdam. Met zijn werk verdiept hij zich in zaken als narrativiteit en de uitwerking van fictie. Zo onderzocht hij bijvoorbeeld recentelijk de functie van het begrip verwachting met betrekking tot gebeurtenissen uit nieuwsberichten. Het werk van Ramirez maakt vaak gebruik van poëtische taal en nieuwe media om de veranderende werkelijkheid waarin we nu leven te verkennen.

Met het project reconstruction(s) maakt Ramirez de laag van de stad zichtbaar die wordt geproduceerd in onze gedachten terwijl we ons in de publieke ruimte bevinden. Hij richtte zich op de manier waarop onze herinneringen, verwachtingen en verlangens vormgeven aan onze ervaring van de stad. Om dit letterlijk in kaart te brengen heeft Ramirez een landmeterwiel uitgerust met een videocamera, geluidsopnameapparaat en een GPS tracker. Dit landmeterwiel werd meegegeven aan deelnemers aan het project voor een wandeling door de Van der Pekbuurt. Tijdens de wandeling stelde Ramirez de deelnemers vragen over het heden, verleden en de vermoedelijke toekomst van stedelijk vernieuwingsgebied Amsterdam Noord. Met het werk reconstruction(s) onderzoekt Ramirez het effect van de perceptie van architectuur op de collectieve constructie van de stad en in het verlengde daarvan hoe deze perceptie wordt beïnvloed door economische en persoonlijke processen.

Na 3 november is het werk van Ramirez nog twee weken te zien bij KijkRuimte.

aramirez.net
kijkruimte.nl

Praktisch:
Adres:
Van der Pekstraat 34 HS
1031 EB Amsterdam Noord

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag 13.00 – 20.00 uur
Zaterdag 13.00 – 18.00 uur

Entree gratis

Beeldmateriaal:
https://kijkruimte.nl/wp-content/uploads/surveyer-wheel.jpg
Foto: Alejandro Ramirez
Titel: reconstruction(s)

https://kijkruimte.nl/wp-content/uploads/reconstruction-map.jpg
Tekening: Alejandro Ramirez
Titel: reconstruction(s)


Deel: ' Presentatie reconstruction(s) van Alejandro Ramirez bij KijkRuimte '
Lees ook