Rolstoelsticker nu in Nederland verkrijgbaar


Na de Scootmobielsticker is nu ook de Rolstoelsticker beschikbaar

OOSTERHOUT, 20080616 -- De presentatie van de Rolstoelsticker en de Scootmobielsticker vindt plaats tijdens de cursusdag voor scootmobiel- en elektrische rolstoelberijders op 19 juni a.s. in Oosterhout. Deze dag is mede georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Oosterhout.

ScootmobielstickerDoel van de cursusdag is het op de juiste manier omgaan met een scootmobiel of rolstoel in lastige situaties. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, ook wordt een gehoor- en ogentest afgenomen.

Doel van beide reflecterende stickers is het vergroten van de zichtbaarheid en persoonlijke veiligheid van de berijder van de elektrische rolstoel en scootmobiel, overdag, tijdens schemering en in het donker. Zodra de lampen van een achterop komend voertuig op de reflecterende sticker schijnen wordt deze fel verlicht.

Er rijden meer dan 150.000 elektrische rolstoelen en scootmobielen in Nederland. Door de veelal gebrekkige verlichting en donkere rugleuning zijn deze voertuigen slecht zichtbaar en gebeuren er onnodig ongelukken.
De Scootmobielsticker en nu ook de Rolstoelsticker maakt het berijders mogelijk meer op te vallen door de rood/witte reflecterende sticker op de achterzijde van de rugleuning.

De uitvinder van de stickers wil met beide stickers de bewustwording stimuleren van alle weggebruikers, producenten van deze voertuigen en de politiek. Er moet meer aandacht worden besteed aan de veiligheid van deze groeiende groep kwetsbare berijders van elektrische rolstoelen en scootmobielen.

De sticker wordt aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Consument en Veiligheid.


Deel: ' Presentatie Rolstoelsticker tijdens cursusdag in Oosterhout '
Lees ook