Presentatie van Synergy Pharmaceuticals en Fox Chase Cancer Center op ACG vergadering 2011 toont potentieel van GC-C-agonisten om progressie van colitis tot dikkedarmkanker te vertragen

Ontvangt Presidential Poster Award op ACG2011

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20111031 --

Synergy Pharmaceuticals, Inc. (OTC QB: SGYP), een ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van gastro-intestinale (GI) aandoeningen en ziekten, heeft vandaag aangekondigd dat poster P409, gepresenteerd op de komende 2011 jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst van het American College of Gastroenterology, het potentieel gebruik toont van guanylaatcyclase-C-agonisten ter vertraging van de progressie van colitis tot dikkedarmkanker. Poster P409 werd geselecteerd als een “winnende ACG Presidential Award Poster”, een erkenning gegeven aan de hoogst aangeschreven abstracts geselecteerd voor postersessies in elke categorie. Het werk gemeld in poster P409 was een samenwerking tussen wetenschappers van Synergy en de wetenschappers van het Fox Chase Cancer Center, Philadelphia, Drs. Margie Clapper, Wen-Chi Chang en Harry Cooper.

Het is welbekend dat patiënten met zowel ulceratieve colitis (UC) als de ziekte van Crohn (Crohn’s disease, CD) een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van colorectale kanker (colorectal cancer, CRC). Een factor die bijdraagt tot dit verhoogde risico lijkt de hardnekkige ontsteking van de dikke darm te zijn.

“Wij geloven dat de therapeutische toepassing van GC-C-agonisten om GI-ontsteking te verbeteren het potentieel heeft om progressie tot dikkedarmkanker te vertragen. Dit biedt een innovatieve benadering van de behandeling van GI-inflammatoire ziekten en preventie van darmkanker,” aldus Dr. Kunwar Shailubhai, Chief Scientific Officer van Synergy Pharmaceuticals. “Onze voortdurende onderzoeksinspanningen zijn gericht op het onderzoeken van GC-C-agonisten als oraal veilige medicijnen ter behandeling van GI-ontsteking en tevens ter controle van de progressie daarvan tot dikkedarmkanker.”

Deze bevindingen vormen een belangrijke doorbraak in de klinische zorg van patiënten met een inflammatoire darmziekte, volgens Dr. Margie Clapper, co-leider van het programma ter preventie en controle van kanker bij het Fox Chase Cancer Center. De verwachting is dat interventie met GC-C-agonisten vroeg in het ziekteproces de vorming van dikkedarmtumoren blokkeert, alsook de noodzaak voor honderden biopsies en in sommige gevallen een grote operatie overbodig maakt.

De datum en tijd van de presentatie zijn:

maandag 31 oktober, 10:30 - 16:30 uur

Poster P409: guanylaatcyclase-C-agonisten als een nieuwe klasse van kandidaat-geneesmiddelen ter vertraging van progressie van colitis tot dikkedarmtumoren in ApcMin/+ muizen.

Kunwar Shailubhai1,2, Wen-Chi Chang3, Shet Masih2, Harry S. Cooper3, Margie L. Clapper

1Synergy Pharmaceuticals, Doylestown, PA, 2Institute of Hepatitis Virus Research, Doylestown, PA, en 3Fox Chase Cancer Center, Philadelphia, PA, VS.

Over ulceratieve colitis

Meer dan 500.000 Amerikanen lijden aan ulceratieve colitis, een type IBD dat chronische ontsteking van de dikke darm veroorzaakt. Net als de Ziekte van Crohn, de andere belangrijke vorm van IBD, is ulceratieve colitis een pijnlijke en slopende aandoening die kan leiden tot andere ernstige en levensbedreigende complicaties, zoals een verhoogde kans op darmkanker. Er is op dit moment geen medische remedie voor ulceratieve colitis. Er bestaat een aanzienlijke medische behoefte aan een middel ter beheersing en behandeling van ulceratieve colitis.

Over Synergy Pharmaceuticals, Inc.

Synergy is een biofarmaceutische bedrijf dat zich concentreert op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen ter behandeling van gastro-intestinale stoornissen en aandoeningen. Het door Synergy ontwikkelde geneesmiddel plecanatide is een synthetisch analoog van het menselijke gastro-intestinale hormoon uroguanyline, en werkt door activering van de guanylaatcyclase C (GC-C) receptor op epitheleelcellen binnen het gastro-intestinale traject. Het bedrijf heeft een Fase I studie bij gezonde vrijwilligers en een Fase IIa klinische studie bij CIC-patiënten afgerond. In oktober 2011 is Synergy gestart met het toedienen van plecanatide aan patiënten in een omvangrijk fase II/III klinisch onderzoek ter behandeling van chronische idiopatische constipatie. Plecanatide wordt ook ontwikkeld ter behandeling van het constipatie-predominant prikkelbare darm syndroom, met de eerste studie bij IBS-C patiënten gepland voor 2012. Synergy's tweede GC-C-agonist SP-333 is momenteel in pre-klinische ontwikkeling voor de behandeling van inflammatoire darmziekten. Meer informatie is te vinden op https://www.synergypharma.com.

Over Fox Chase Cancer Center

Het Fox Chase Cancer Center is een van de toonaangevende centra voor kankeronderzoek en -behandeling in de Verenigde Staten. Fox Chase werd opgericht in 1904 in Philadelphia als een van de eerste kankerziekenhuizen van het land. Tevens was het een van de eerste instellingen die aangeduid werd als een National Cancer Institute Comprehensive Cancer Center, in 1974. Fox Chase-onderzoekers hebben de hoogste onderscheidingen op hun terrein gewonnen, waaronder twee Nobelprijzen. Fox Chase-artsen worden ook regelmatig opgenomen in de nationale ranglijsten, en het verpleeghuisprogramma van het centrum heeft drie keer achter elkaar de Magnet-status ontvangen voor uitmuntendheid. Vandaag de dag voert Fox Chase een breed scala van nationaal competitief fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek uit, met speciale programma's in kankerpreventie, -opsporing, -overleving, en -gemeenschapswerk. Ga voor meer informatie naar Fox Chase's website op www.foxchase.org of bel 1-888-FOX CHASE of (1-888-369-2427).

Bepaalde uitspraken in dit persbericht met betrekking tot de toekomst moeten worden beschouwd als vooruitziende uitspraken in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Deze uitspraken zijn te herkennen aan het gebruik van woorden die betrekking hebben op de toekomst, zoals "voorzien", "geloven", "plannen", "geschat", "van plan zijn" en andere uitdrukkingen. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van Synergy. Het is mogelijk dat de uiteindelijke resultaten hiervan wezenlijk zullen afwijken. Er zijn diverse factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke ontwikkelingen wezenlijk afwijken van welke in deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn voorgesteld. Tot deze factoren behoren, onder andere, wezenlijke concurrentie; ons vermogen onze activiteiten als onderneming voort te zetten; onze behoefte aan aanvullende financiering; onzekerheden betreffende octrooibescherming en gerechtelijke processen; onzekerheid betreffende de ontvangst van vergoedingen van overheden of derde partijen; beperkte verkopen en marketinginspanning en afhankelijkheid van derden; en risico's verbonden aan het niet verkrijgen van FDA-vergunningen en -goedkeuringen en niet-naleving van FDA-voorschriften. Net als bij alle andere farmaceutische producten die in ontwikkeling zijn, zijn aanzienlijke onzekerheden verbonden aan de ontwikkeling, goedkeuring door regulerende instanties en het op de markt brengen van nieuwe producten. Er zijn geen garanties dat toekomstige klinische onderzoeken waarover in dit persbericht wordt gesproken zullen worden voltooid of zullen slagen, of dat goedkeuring voor een product wordt gegeven door een regulerende instantie voor een bepaalde indicatie of een product een commercieel succes zal zijn. Synergy neemt niet de verplichting op zich uitspraken met betrekking tot de toekomst te actualiseren of te herzien. Beleggers dienen kennis te nemen van de risicofactoren die worden vermeld op Formulier 10-K van Synergy voor het jaar dat eindigde op 31 december 2010 en de periodieke rapporten die zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Synergy Pharmaceuticals, Inc.
Gary S. Jacob, Ph.D., +1-212-297-0020
President en CEO
gjacob@synergypharma.com
of
Beleggers en Media:
Rx Communications Group, LLC
Melody A. Carey, 917-322-2571

mcarey@rxir.com

Ticker_symbol NQB:SGYP

Deel: ' Presentatie Synergy en Fox Chase Cancer Center op ACG-vergadering '
Lees ook