Uit: SLAU Nieuwsbrief
no. 4 januari 2000

Presentatie Utrechtse boekenkast

In de wereldgeschiedenis zijn er complete oorlogen verloren door een gebrekkige distributie. Datzelfde geldt voor de literatuurgeschiedenis: Utrecht heeft veel onverkrijgbaar goede schrijvers. Loop een willekeurige boekwinkel binnen en zoek tussen de pallets met bestsellers naar werk van Gert den Toom, Tommy Wieringa, Arjan Witte, Eva de Jong en Ruben van Gogh. Met een beetje geluk zijn ze er wel, maar weet niemand ze te vinden.

Dat gaat per 27 januari 2000 veranderen. Vanaf die dag zijn alle Utrechtse schrijvers, uitgegeven bij een erkend uitgever, verzameld in De Utrechtse Boekenkast, gesitueerd op vijftien meter van de Dom bij boekhandel Steven Sterk. Alle schrijvers? Natuurlijk niet, want er komen voortdurend nieuwe bij. Soms verliest Utrecht een schrijver, soms duiken gerenommeerde auteurs op uit de anonimiteit. Kortom, De Utrechtse Boekenkast is geen stoffig monument, maar een vrijstaat voor onbelemmerd Utrechts talent. Van nu af aan is er een plek waar dit werk altijd vers op de plank staat, van terecht bekend tot onterecht onbekend.

De kast wordt samengesteld en geactualiseerd door Ingmar Heytze (poëzie) en Jack Nouws (proza) in overleg met Erna N. van boekhandel Steven Sterk. De Utrechtse Boekenkast wordt feestelijk onthuld op 27 januari met diverse verrassingsoptredens.

Deel: ' Presentatie Utrechtse boekenkast '
Lees ook