Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Enschede, 28 februari 2003

Presentatie VR Valley Europe tijdens Dag van Overijssel

In het kader van de provinciale staten verkiezingen organiseert de provincie op 8 maart de Dag van Overijssel. VR Valley Europe toont tijdens deze dag haar wervende functie voor Virtual Reality in de regio, ten aanzien van het bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs. De partners van VR Valley Europe: Thales, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, OOM N.V., Medisch Spectrum Twente, Axis Media-Ontwerpers bv, B-SIM BV en KvL Medical Technology, hebben de ambitie om Virtual Reality in Twente op Europees niveau neer te zetten.

Programma VR Valley Europe


· Digimap

Digitale wandeling door het Kennispark van Twente. Door het gebruik van VR-technieken kunnen gebruikers de nieuwe omgeving zien, verkennen en zelfs horen (bv. het effect van een discotheek of een snelweg).


· VREST

VR tools om het opereren door chirurgen te ondersteunen. U kunt live meekijken hoe de internetapplicatie werkt, waarmee de arts virtueel kan oefenen op de plaatsing van een vaatprothese op de plek waar verwijding van de buikslagader is geconstateerd. Momenteel wordt de applicatie al toegepast bij de selectie van patiënten.


· Universiteit Twente en VR

De UT maakt, binnen de opleidingen Industrieel Ontwerpen en Technische Geneeskunde, ook vaak gebruik van VR. Hoe dit wordt gedaan en met welke VR apparatuur is te zien en te voelen op 8 maart.


· MedGame

MedGame is een managementgame voor ziekenhuisorganisaties. Realistisch en op de praktijk gericht, met de nadruk op het verhogen van de efficiency binnen ziekenhuizen.


· SMART

De animatiefilm: "de wereld van de marine in 2022". Een computeranimatie voor de toekomst met een zeer hoog realiteitsgehalte.

Deel: ' Presentatie VR Valley Europe tijdens Dag van Overijssel '
Lees ook