Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 maart 2003, no. 42

Project Bureau HALT over alcohol, drugs, roken, gokken en criminaliteit

Preventiedagen op 5 scholen in Oud-Woensel

Op maandag 17 maart wordt op vijf scholen in de Eindhovense wijk Oud-Woensel de aftrap genomen voor het preventieproject Oud-Woensel, PPOW. Dit tiendaagse project is een initiatief van Bureau HALT Eindhoven e.o. en richt zich op de themas alcohol, drugs, roken, gokken en criminaliteit. De deelnemende basisscholen zijn de Islamitische school Tariek Ibnoe Ziyad, Atlanta, Fellenoord, t Palet en De Opbouw. In totaal gaan165 leerlingen uit groep 8 met dit project aan de slag.

Het project probeert de leerlingen bewust te maken van de gevolgen van alcohol, drugs, roken, gokken en criminaliteit. Ook wordt samen gekeken naar de verantwoordelijkheid van de leerlingen voor hun gedrag en de keuzes die ze maken. Via dit project probeert Bureau HALT een bijdrage te leveren aan het terugdringen van criminaliteit en overlast door jongeren.

Inhoud
Tijdens het project gaan de docenten samen met de leerlingen aan de slag met het lesmateriaal, dat onder meer bestaat uit een stripboek en werkmappen. Ter ondersteuning wordt een video getoond en verzorgen medewerkers van Bureau HALT, de politie en de stichting Delinkwentie en Samenleving gastlessen. Bijzonder in dit project van Bureau HALT is dat het Centrum voor de Kunsten interactief theater gaat verzorgen in de lessen. Op deze manier worden de leerlingen actief betrokken bij de themas in dit project. Tot slot krijgen de leerlingen een rondleiding op het politiebureau van Woensel-Zuid.

Samenwerking
Bureau HALT Eindhoven e.o. richt zich met projecten voor het basis en voortgezet onderwijs in Eindhoven en de regio op preventie van veel voorkomende criminaliteit onder jongeren. Het bureau is onderdeel van de gemeente Eindhoven, maar werkt ook in Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.
Het preventieproject Oud-Woensel wordt uitgevoerd door Bureau HALT eindhoven e.o., de politie Woensel-Zuid, de stichting Delinkwentie en Samenleving en het Centrum voor de Kunsten.

Voor meer informatie, of als u een gastles of een interactieve les wilt bijwonen, neem dan contact op met:

Bureau HALT Eindhoven e.o.
Marijke Ottenheijm
Tel. (040) 246 46 04
Email: m.ottenheijm@mo.eindhoven.nl

© 2003 Gemeente Eindhoven

Deel: ' Preventiedagen op 5 scholen in Oud-Woensel '
Lees ook