Ingezonden persbericht


Persbericht
Preventieve gezondheidstips in de 100 Seconden Dierenarts Lancering nieuw concept filmpjes

Huizen, 14 april 2011 - Abouthorses.tv, het online hippische videocursus platform, lanceert de 100 Seconden Dierenarts filmpjes. In 100 seconden wordt de paardenhouder op de hoogte gebracht over een actueel gezondheidsvraagstuk. Voor meer diepgang zijn er achtergrondartikelen beschikbaar per onderwerp. De serie gezondheidsfilmpjes zijn samengesteld door erkende dierenartsen en zijn gratis te bekijken.

Het 100 seconden concept
De 100 Seconden Dierenarts is het 2e concept uit de "100 Seconden'' reeks. De 100 seconden Dokter video's zijn in januari jl al gelanceerd. In de Dierenarts reeks worden gezondheidsvraagstukken als griep, snotneus, koliek, wormbeleid, stress en het West Nijl virus in begrijpelijk taalgebruik uitgelegd. Indien nodig wordt de tekst ondersteund met illustrerende beelden. De onderwerpen worden in samenwerking met diverse marktpartijen samengesteld. De filmpjes over mestonderzoek en preventieve gezondheid worden als eerste gelanceerd, gevolgd door 11 gezondheidsonderwerpen gedurende de maand april.

De inhoud
De kijker krijgt van erkend paardendierenartsen handige tips en voor meer diepgang wordt verwezen naar achtergrondinformatie. Alle filmpjes kennen eenzelfde opbouw. Eerst wordt de aandoening uitgelegd, gevolgd door Wat kun je er (zelf) aan doen en Hoe kun je het voorkomen. Tot slot wordt aangegeven wanneer je naar de dierenarts moet gaan. Een onafhankelijke eindredactie zorgt voor een veterinaire toetsing van de inhoud.

Waar te bekijken?
Alle 100 seconden Dierenarts filmpjes worden geplaatst op Abouthorses.tv, Horses.nl en Zie.nl. De samenwerkende partijen kunnen hun ingebrachte onderwerp ook op hun website embedden.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee zowel beginnende als meer ervaren paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over paarden via internetfilmpjes kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland professionele online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden bespaard. Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V. Het concept '100 Seconden Dierenarts' is bedacht door Abouthorses.tv i.s.m. Quadia Web TV. Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.

Deel: ' Preventieve gezondheidstips in de 100 Seconden Dierenarts '


Lees ook