BEET HENGELSPORTPROMOTIEPRIJS VOOR DICK LANGHENKEL

PRIJSUITREIKING
TIJDENS OPENING VISMA '99

Rotterdam, 24 maart 1999 - Bij de opening van de 31 ste Nationale Hengelsportbeurs VISMA'99 is de Beet Hengelsportpromotieprijs uitgereikt aan Dick Langhenkel.
De prijs, een herinneringsbord met inscriptie plus een geldbedrag van *
3.000,-, werd uitgereikt door Pierre Bronsgeest, hoofdredacteur van Beet en tevens initiatiefnemer van de prijs. Dick Langhenkel, de 'vissende dominee' doneerde het geldbedrag aan mevrouw José Honcoop van het Evangelisch Begeleidingscentrum in 't Harde.

Ieder jaar wordt de Beet Hengelsportpromotieprijs uitgereikt aan iemand die zich nadrukkelijk inzet voor de sportvisserij. De winnaar Jan Dirk Ferdinand Langhenkel is geboren in Amsterdam waar hij onderricht werd door zijn vader en grootvader in de kneepjes van het 'karpervissen'. Na een periode van oriëntatie in Engeland, werd hij aanvaard als lid van de Britisch Carp Study Group. In 1974 nam hij het initiatief voor de oprichting van de huidige Karperstudiegroep Nederland. Gedurende vier jaar was hij uitgever van het magazine De Karper en hij was regelmatig in de media te zien of te horen. Daarnaast waren er boeken en vele artikelen van zijn hand te lezen onder andere in Beet. Sinds 1991 verzorgt hij de voorlichting over karper en roofvis voor Hengelsport Raven.

Nominaties
In het maandblad Beet van januari 1999 werden naast Dick Langhenkel twee andere genomineerden voorgesteld. Ad Swier is bekend als auteur, illustrator, kunstenaar, graficus, organisator maar vooral als een prettig gestoorde vliegvisser. Jean Brandts is journalist, auteur, Ierlandkenner en specialist op kopvoorn, sneep, barbeel en salmoniden.

Nieuwste snufjes
Tot en met zondag 28 maart is de Rotterdamse AHOY' dé plaats waar de hengelsportliefhebber alle informatie kan verkrijgen over zijn of haar sport. VISMA'99 toont aan het begin van het nieuwe visseizoen de laatste snufjes op gebied van sportvisserij. VISMA'99 is op werkdagen geopend van

11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

_____________________________________________________________________

Deel: ' Prijsuitreiking Beet Hengelsportpromotieprijs op Visma '99 '
Lees ook