Gemeente Geldrop


Internetpublicatie, 13 februari 2003

PRIJZEN UITGEREIKT WEDSTRIJD
TOEKOMSTVISIE 2015 VOOR DE JEUGD

Op woensdag 12 februari heeft burgemeester C.J.J.A. Leijten de prijzen uitgereikt voor de wedstrijd die in het kader van Toekomstvisie Geldrop 2015, onder de jeugd is gehouden. Voor de jongsten (groep 1 t/m 3) was er een kleurwedstrijd. De middencategorie (groep 4 t/m 6) moesten naast kleuren ook nog tekenen wat zij het liefst zouden zien dat er in het jaar 2015 in Geldrop zou zijn. De groepen 7 en 8 van de basisschool hadden een vrije opdracht. Als ze maar een indruk gaven van wat zij het liefst in Geldrop wilden hebben in de toekomst.

De wedstrijd, die in december van start ging leverde heel wat reacties op. Ruim 200 jeugdigen kleurden, tekenden en plakten. Ook de wedstrijd voor de iets oudere jeugd sloeg goed aan. Zij maakten plattegronden, gedichten, striptekeningen, maquettes en zelfs een website. De komende maand zal een greep uit de ingezonden collectie worden tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis in Geldrop.

WINNAARS
Na lang beraad heeft de projectgroep Toekomstvisie de winnaars aangewezen. Behalve naar de wijze van kleuren en tekenen werd ook naar de het materiaalgebruik en vooral ook naar de ideeën gekeken die de jeugd had over onze gemeente.

Hieronder volgen de winnende inzendingen.

Nicky Royen, 4 jaar (groep 1), Eli van Lieshout , 5 jaar (groep 2), Ruben Urresti, 6 jaar (groep 3), Michelle Donders, 7 jaar (groep 4), Rosanne vd Eijnden, 8 jaar (groep 5), Pascalle van Gerwen, 9 jaar (groep 6), Tom van der Linden, 11 jaar (groep 7), Sasja Goes, 11 jaar (groep 8).

Een extra prijs gaat naar Teun van Tiel, 6 jaar uit groep 3. Hij tekende en kleurde per ongeluk de kleurplaat voor de hogere groepen maar deed dit op zo'n voortreffelijke manier dat de jury besloot hem ook te belonen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Prijsuitreiking kleurwedstrijd 'Toekomstvisie 2015' Geldrop '
Lees ook