Voedingscentrum
Kinderen als dierentuinkok
Prijsuitreiking kleurwedstrijd Voedingscentrum in Ouwehands Dierenpark


1 oktober 2001


Woensdagmiddag 3 oktober gaan circa 35 kinderen aan de slag als dierentuinkok in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het betreft de prijswinnaars van de kleurwedstrijd van het Voedingscentrum, met als thema goede voeding voor mens en dier. Vanaf 14.00 uur worden zij ontvangen in de Tucajungle, waarna oud topatlete en ambassadeur voor goede voeding Nelli Cooman de prijswinnaars bekend maakt. Omdat het een dag later Wereld Dierendag is, gaan de kinderen vanaf 15.00 uur aan het werk om de dieren in de dierentuin te trakteren op lekkere tussendoortjes.

Onder begeleiding van een dierentuinkok stellen de kinderen lekkere en gezonde snacks voor de dieren samen, zoals broodjes haring voor de ijsberen en een saladebar voor de giraffen. En natuurlijk mogen de kleine koks die tussendoortjes daarna zelf gaan uitserveren aan de dieren. Voor de traktaties gebruiken de kinderen onder andere voedingsmiddelen die ze zelf van huis hebben meegebracht.

Het Voedingscentrum organiseerde van 23 augustus tot en met 16 september de actie Goede voeding voor Mens en Dier!, samen met zeven dierenparken. Voor mensen is goede voeding net zo belangrijk als voor dieren. Om gezond te blijven moeten ook mensen letten op wát ze eten en hoeveel ze eten. Bijvoorbeeld dagelijks twee ons groenten en twee keer fruit en niet te veel verzadigd vet. De actie Goede voeding voor Mens en Dier! laat op een speelse manier zien dat mensen een voorbeeld kunnen nemen aan de dieren in de dierentuin. Een van de activiteiten was een kleurwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar. Deze kleurplaat werd verspreid in de deelnemende dierentuinen en afgedrukt in een groot aantal regionale dagbladen en huis-aan-huisbladen.

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum is een onafhankelijke organisatie die wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over voeding en voedsel in relatie tot gezondheid en veiligheid.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Deel: ' Prijsuitreiking kleurwedstrijd Voedingscentrum '
Lees ook