Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

30-11-1999

Jeugdige bouwers en tekenaars ontvangen prijzen van Brandweer Delfzijl

Het heeft even op zich laten wachten, maar uiteindelijk heeft Brandweer Delfzijl de prijswinnaars van de kleurplaat- en bouwwedstrijd bekend gemaakt.

Op 11-09-1999 heeft Brandweer Delfzijl zich tijdens haar informatie-brandweerdag gepresenteerd aan de inwoners van de gemeente Delfzijl. Tijdens deze dag zijn diverse plaatsen bezocht en werd door een groot aantal vrijwilligers van het korps "tekst en uitleg" gegeven over de brandweerorganisatie van Delfzijl. Hierbij was een groot gedeelte van het materieel te bezichtigen.

De jeugdige belangstellenden konden meedingen naar de hoofdprijs van een kleurplaat- en bouwpakketwedstrijd. Veel jeugdige brandweerfreaks, van ongeveer 4 tot en met 7 jaar, kregen kleurplaten uitgereikt en de iets oudere jeugd, 8 tot en met 12 jaar, ontving een brandweerauto-bouwplaat.

In de afgelopen weken, heeft Brandweer Delfzijl een groot aantal fraaie kleurplaten en zeer professioneel gebouwde brandweerauto's op de kazerne mogen ontvangen. Waarnemend commandant, Chris Meijer, stond dan ook voor de moeilijke taak om er de mooiste uit te zoeken. Na rijp beraadt, Sinterklaas heeft hem een handje geholpen, is de beslissing gevallen.

De hoofdprijs van de kleurplaatwedstrijd, een fraai brandweer lego pakket, is gegaan naar: Rik Schaart uit Farmsum, 5 jaar.

De hoofdprijs van de brandweerauto-bouwplaat, een echte Ziegler brandweerauto-sporttas, is gegaan naar: Danniel Bouwman uit Woldendorp.

Omdat het moeilijk was een keuze te maken, heeft waarnemend commandant Meijer extra prijzen beschikbaar gesteld. Ook deze kinderen worden uitgenodigd.

De prijsuitreiking vindt plaatst op woensdag 01-12-1999 om 15.00 uur in de kazerne aan de Hogelandsterweg in Delfzijl. De jeugdige gasten krijgen een rondleiding op de brandweerkazerne van Delfzijl, waarbij voor velen een jongens- en of meisjesdroom uitkomt.

_

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw T. Gras , telefoon 0596- 639 395.

De fotograferende pers is van harte uitgenodigd op woensdag 1 december om ongeveer 15.15 uur.

Deel: ' Prijzen Brandweer Delfzijl voor kleurplaat- en bouwwedstrijd '
Lees ook