AutoRai

22-5-2002

Prijzen Citroën C8 bekend

De C8, de nieuwe luxe ruimtewagen van Citroën die tijdens de Autosalon van Genève in maart jongstleden als wereldprimeur werd gepresenteerd, staat vanaf medio september bij de Citroën dealer.

Met de C8 en de Xsara Picasso beschikt Citroën voortaan over een complete en moderne familie ruimtewagens.

De vormgeving was een van de voornaamste aandachtspunten tijdens de ontwikkeling van de C8. De zeer moderne en dynamische lijnen laten er geen twijfel over bestaan dat het hier een nieuwe telg uit de Citroën familie betreft. Het aantrekkelijke, robuust ogende front, evenals de achterlichten waarvan de uitvoering aan de C5 break doet denken, zijn vormgevingselementen waarmee de C8 zich duidelijk van zijn concurrenten onderscheidt.

De hightech interieurvormgeving kenmerkt zich door een puur gelijnd dashboard met in het midden een uit drie meters bestaand instrumentenpaneel met een zeer origineel design, en bijzonder comfortabele, strak gelijnde stoelen. De klant heeft bij de C8 de keuze uit drie oorspronkelijke en lichte interieurstijlen (Détente, Cocon en VIP) die onderling duidelijk van elkaar verschillen, zowel wat de verwerkte materialen als de toegepaste kleuren betreft.

Naast de vormgeving stond bij de ontwikkeling van de C8 de kwaliteit van de leefruimte voor alle inzittenden voorop. De auto biedt dan ook, naast een uitstekend reiscomfort, een optimale toegankelijkheid van het interieur, grote modulariteit en bijzonder veel bergruimte.

· De elektrisch openende zijdelingse schuifdeuren zorgen voor een optimale toegankelijkheid en veel gemak bij het in- en uitstappen. · Het interieur kan op verschillende manieren worden ingericht, met maximaal acht zitplaatsen en uitzonderlijke modulariteit, waarmee optimaal aan de wensen van alle inzittenden wordt tegemoet gekomen. Zo kunnen alle stoelen achterin over een afstand van 15 cm worden verschoven en beschikken ze over een gepatenteerd en innovatief Quickfix® snelverankeringssysteem.
· Het interieur is voorzien van een groot aantal goed toegankelijke en praktische bergruimten (zon 60), die gelijkmatig over het interieur verdeeld zijn en aldus bijdragen aan het comfort van alle inzittenden. · De interieurafmetingen zijn gegroeid in vergelijking met de Evasion, met name ook door de variabele lengte van de been- c.q. bagageruimte dankzij de verschuifbare achterste stoelen. De hoogte tot aan het dak is vóór toegenomen met zeven centimeter en op de tweede zitrij met twee centimeter. Verder is het bagageruimtevolume met 848 liter gegroeid, tot 2948 liter.
· Met de automatische modulaire airconditioning kan het interieur in vier klimaatzones worden verdeeld. Hierdoor kan aan de wensen van elk van de inzittenden afzonderlijk worden tegemoet gekomen. Met de C8 biedt Citroën haar klanten een grote mate van rijplezier dankzij een uitgebreid motorenaanbod (drie benzinemotoren met vermogens tussen 138 en 208 pk en twee HDi dieselmotoren met 109 of 130 pk, beiden voorzien van een roetfilter) en een automatische transmissie met sequentiële bediening voor de 2.0i 16V en de 3.0i V6 motor.

Met de veiligheids- en comfortuitrusting wordt een nieuwe standaard gevestigd. Zo is de C8 uitgerust met een elektronisch parkeerassistentiesysteem, ABS met REF, remassistentiesysteem voor noodstops, ESP met ASR, detectiesysteem voor te lage bandenspanning en zes airbags, waarvan twee van het type gordijnairbag ter bescherming van de hoofden van de inzittenden op alle drie de zitrijen.

Prijzen van het Citroën C8-gamma:
2.0 - 16v Ligne Prestige IE 32.210,-
2.0 - 16v Ligne Ambiance IE 34.630,-
2.0 - 16v Ligne Ambiance Automaat IE 36.430,-
2.2 - 16v Ligne Ambiance IE 36.220,-
V6 - 24v Ligne Ambiance Automaat IE 44.020,-
V6 - 24v Excl. Automaat IE 46.760,-
2.0 HDi Ligne Prestige IE 37.410,-
2.0 HDi Ligne Ambiance IE 39.970,-
2.0 HDi Ligne Ambiance Automaat IE 41.770,-
2.2 HDi Ligne Ambiance IE 41.420,-

Deel: ' Prijzen Citroën C8 bekend '
Lees ook