SNS Reaal Groep

PrimeLine krijgt internationale aansluiting

21 februari 2003

Het Franse Cofinoga - onderdeel van de Galaries Lafayette groep - en SNS Reaal Invest onderdeel van de SNS Reaal groep- hebben overeenstemming bereikt voor het aangaan van een internationale strategische alliantie. Cofinoga verwerft een aandeel van zestig procent in PrimeLine services B.V., een onderdeel van SNS Reaal Invest. De overige veertig procent blijven in handen van SNS Reaal Invest.

Door deze strategische alliantie kan PrimeLine de voordelen van een internationaal netwerk optimaal benutten ten behoeve van bestaande en potentiële pan-Europese partners. Ook creëert het de mogelijkheid voor PrimeLine om gebruik te maken van alle aanwezige expertise binnen Cofinoga op het gebied van internationale creditcards, zoals Master Cards en Visa Cards, en op het gebied van loyaltysystemen.

Jean Darrieu, vice-voorzitter Raad van Bestuur Cofinoga: ''Door deze acquisitie heeft Cofinoga de Nederlandse marktleider op het gebied van private label klantenkaarten binnen de groep gehaald.''

Ies Korpershoek, algemeen directeur PrimeLine: ''De alliantie vormt het platform voor een verdere expansie en stelt ons in staat om onze huidige en nieuwe partners ook buiten Nederland van dienst te zijn.''

LASER (Galéries Lafayette-groep) is een gespecialiseerd dienstverlenend bedrijf met sterke wortels in de detailhandels- en dienstensector. Het bedrijf richt zich met name op de waardeketen van klantenrelaties. Binnen de sector is LASER een belangrijke speler met een toonaangevend aanbod op het gebied van winkelkaarten en klantenbindingsprogrammas, dit in synergie met vier bedrijfsactiviteiten, namelijk kredietbeheer, klantenbeheer op afstand, klantenbindingsproducten en verkooppuntdiensten. Het bedrijf heeft ruim 4500 werknemers en behaalde in 2001 een omzet van 990,2 miljoen euro.

COFINOGA is eigendom van LASER en in Frankrijk de op twee na grootste onderneming op het gebied van consumentenkredieten. De afgelopen dertig jaar heeft het bedrijf een belangrijke rol gespeeld in de detailhandel, op het gebied van consumentendiensten en financiële diensten. Het bedrijf is begonnen met klantenkaarten, bankkaarten en co-marketingkaarten en is op dit gebied inmiddels één van de grootste in Europa, namelijk met circa 9 miljoen klanten van wie 4,5 miljoen in Frankrijk. Hierdoor kon het ook zijn kennis van klantenrelaties en klantenbinding opbouwen. COFINOGA is vertegenwoordigd in 7 Europese landen (Frankrijk, Spanje, België, Groot-Brittannië, Italië, Polen en Portugal) en beheerde per 30 juni 2002 uitstaande schulden van in totaal 8,1 miljard euro, waarvan 2,1 miljard euro buiten Frankrijk.

SNS Reaal Groep
SNS Reaal Groep is een innovatieve Nederlandse financiële dienstverlener met een balanstotaal van 44,4 miljard en ongeveer 5.600 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. De dienstverlening aan particuliere en zakelijke relaties geschiedt vooral via SNS Bank en Hooge Huys. De SNS Bank bedient haar klanten rechtstreeks via kantoren, telefoon, internet en onafhankelijke intermediairs. Hooge Huys zet haar producten uitsluitend af via de onafhankelijke intermediair, SNS Reaal groep kenmerkt zich van oudsher door haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, die tot uitdrukking komt in gespecialiseerde research, duurzame producten, donatie- en sponsoringactiviteiten.

PrimeLine, sinds het najaar van 1996 vanuit s-Hertogenbosch actief, is nu twee jaar de marktleider in Nederland op het gebied van winkelkredieten, klantenkaarten en loyaltysystemen. Bovendien is PrimeLine als Direct Writer actief op de markt van consumptief krediet. PrimeLine heeft inmiddels een portfolio van ongeveer 1 miljoen kaarthouders en een netwerk van meer dan 10.000 aangesloten winkels. Het uitstaande kredietsaldo bedraagt 600 miljoen. Het aantal personeelsleden bedraagt 280.

Deel: ' Primeline krijgt internationale aansluiting '
Lees ook