Persbericht

Prince III: lyrische jazz met een "bite" op donderdag 24 februari in Café De Ruif in Neede

Op donderdag 24 februari verzorgt de jazzgroep Prince III de februari-editie van "Djezz in De Ruif". Vanaf 21.30 uur spelen de musici in Café De Ruif aan de Borculoseweg in Neede.. Elke laatste donderdag van de maand is er live-jazz in dit Needse bruin café.

Prince III is een jonge combinatie van ervaren en bevlogen jazzmusici uit Deventer en omgeving. Bassist Adel Faltas en drummer Robert Willemsen speelden voor het eerst samen als ritmesectie van The North Sea Jazz Party bij optredens in Engeland in mei 1998. Daar ontdekten zij elkaar als liefhebbers van jazz met een ziel.

Prince III verbindt lyrische jazz met hoogst individuele krachtige en moderne improvisaties. Saxofonist Jerome Pellemans, aangetrokken en geraakt door overspringende vonken, versterkt de zeggingskracht van de muziek met zijn creatieve solo's. Prince III tovert bekende en bijna vergeten standards om tot nieuwe creaties: vrienden van vroeger in een spetterend nieuwe outfit.

Het spel van deze band lijkt in niets op de geijkte benaderingen. Voor deze gelegenheid aangevuld met zangeres Annemieke Huting brengt Prince III een verrassend repertoire ten gehore. De originaliteit van pianist Erik Arbeek, de "thrill" van de contrabas, het strakke en veelzijdige ritme van de drums en de vloeiende tonen van de sax inspireren elkaar tot bezielende authenticiteit: Jazz met een "Bite".

Neede, 12 februari 2000,
Arjan van Faassen

inlichtingen: Café De Ruif, telefoon (0545) 29 44 34.

Zoekwoorden:

Deel: ' Prince III speelt lyrische jazz in Café De Ruif, Neede '
Lees ook