FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: principe-akkoord nieuwe CAO Metalektro

FNV Bondgenoten: principe-akkoord nieuwe CAO Metalektro

Vanavond heeft FNV Bondgenoten een principe-akkoord bereikt met de werkgeversorganisatie FME/CMW over een nieuwe CAO voor de Metaal- en Elektrotechnische industrie. Het loonbod dat de FME heeft gedaan is voor FNV Bondgenoten voldoende acceptabel om te spreken van een principe-akkoord op hoofdlijnen.

De FME biedt nu een éénmalige uitkering van 1,25% per 1 november 2002, 3,25% per 1 januari 2003 en 2,75% structureel per 1 april 2004. De CAO loopt van 1 juli 2002 tot 1 juli 2004. Bij elkaar dus 6% structureel voor 24 maanden. 'Gezien het economische tij waar de sector nu in verkeert, is dat een verdedigbaar en verantwoord resultaat', aldus Hans van de Windt, bestuurder van FNV Bondgenoten.

Naast het loon is er ook overeenkomst op punten als tijdsparen, voortzetting van de kinderopvangregeling en vernieuwing van het functiewaarderingssysteem. Met betrekking tot de WAO en de Wet Poortwachter is afgesproken dat alleen erkende reïntegratiebedrijven mogen worden ingeschakeld.
FNV Bondgenoten gaat het principe-akkoord aan de kaderleden voorleggen. Na de zomervakantie worden de leden geraadpleegd.

Vandaag nodigde de werkgeversorganisatie FME/CMW FNV Bondgenoten weer uit om verder te praten, nadat de onderhandelingen twee weken gelden vast liepen. De kaderleden van FNV Bondgenoten keurden daarna het eindbod van de FME af. Waren de gesprekken vandaag niet weer op gang gekomen, dan had FNV Bondgenoten de FME morgen een ultimatum gesteld. Dat is nu van de baan.

Onder de CAO Metalektro vallen zo'n 185.000 mensen. Een kleine 55.000 daarvan zijn aangesloten bij de verschillende vakbonden. Zo'n 80% van de georganiseerde werknemers is lid van FNV Bondgenoten.

Deel: ' Principe-akkoord nieuwe CAO Metalektro '
Lees ook