Wolters Kluwer NV

PERSBERICHT

Wolters Kluwer

31 maart 2003

Principe overeenkomst over verkoop ISBW aan Schouten & Nelissen Desinvestering van divisie professional training afgerond

Wolters Kluwer heeft vandaag bekend gemaakt dat het overeenstemming op hoofdlijnen heeft bereikt met Schouten & Nelissen over de verkoop van ISBW Opleiding & Training. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekend gemaakt. De verwachting is dat de transactie in het tweede kwartaal 2003 wordt afgerond.

ISBW Opleiding & Training is een gerenommeerd Nederlands opleidingsinstituut voor opleidingen en trainingen voor managers en professionals. ISBW, gevestigd te Houten, heeft een jaaromzet (2002) van ongeveer EUR 16 miljoen en heeft 90 werknemers in dienst.

De voorgenomen verkoop van ISBW is het resultaat van de strategie van Wolters Kluwer om zich te richten op de kernmarkten: Legal, Tax & Business, Health en Education. Zoals eerder bekend werd gemaakt, behoren de professional training activiteiten niet meer bij de kernactiviteiten. Met de verkoop van ISBW is de desinvestering van de divisie professional training, waar ook o.a. Krauthammer en ROVC (Nederland) alsmede The Financial Training Company (Verenigd Koninkrijk) deel van uitmaakten, afgerond.

De Schouten & Nelissen Groep is al ruim twintig jaar een zelfstandig en toonaangevend instituut op het gebied van de ontwikkeling van mensen en organisaties, door training, opleiding, coaching, advies, implementatie en begeleiding. Bij de Schouten & Nelissen Groep, gevestigd te Zaltbommel, zijn meer dan 600 mensen werkzaam.

Met de koop van ISBW realiseert de Schouten & Nelissen Groep haar fullservice strategie en kan zij een nóg sterkere bijdrage leveren aan de actieve, zichzelf ontwikkelende werknemers en organisaties. Qua aanbod, visie en cultuur sluiten de twee instituten naadloos op elkaar aan.

De werknemers, het vertegenwoordigend overleg en de vakbonden zijn ingelicht en het proces van overleg zal worden gestart.

Deel: ' Principe overeenkomst over verkoop ISBW aan Schouten & Nelissen '
Lees ook