Rijksvoorlichtingsdienst

Persberichten

In dit archief kunt u persberichten op trefwoord opzoeken. Persberichten zijn opgenomen sinds juni 1999. Recente persberichten zijn hieronder op titel na te zoeken.

31/01/00 Prins Bernhard onthult beeld Koningin in de Kanselarij der Nederlandse Orden te Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden onthult maandag 31 januari 2000 in de Kanselarij der Nederlandse Orden te Den Haag een bronzen beeltenis van Hare Majesteit de Koningin. De onthulling van het beeld van kunstenares Jikke van Loon vormt het sluitstuk van een grondige verbouwing van de Kanselarij.

Het pand van de Kanselarij maakt deel uit van de monumentale gevelwand van de Nassaulaan, die 150 jaar geleden in neo-gotische stijl werd gebouwd in opdracht van Koning Willem II. Een uniek element aan het gebouw is de port-cochère, een historisch koetshuis dat in oude staat bewaard is gebleven. Het beeld van de Koningin krijgt in deze ruimte een centrale plek.

De Kanselarij der Nederlandse Orden, een van de Hoge Colleges van Staat, draagt zorg voor de koninklijke onderscheidingen. De ongeveer 25 medewerkers werken er dagelijks aan het registreren, archiveren en adviseren over decoratievoorstellen. Het Nederlandse decoratiestelsel werd in 1995 ingrijpend herzien.

Deel: ' Prins Bernhard onthult beeld Koningin in Den Haag '
Lees ook