rijksvoorlichtingsdienst

prins van oranje bij opening keukenhof 2011

rvd, 10 maart 2011, nr. 59

zijne koninklijke hoogheid de prins van oranje is woensdagmiddag 23 maart 2011, in gezelschap van bondspresident wulff van de bondsrepubliek duitsland en zijn echtgenote mevrouw bettina wulff, aanwezig bij de opening van de 62e editie van de keukenhof in lisse. mevrouw wulff zal de bloemententoonstelling officieel openen. het thema dit jaar is duitsland, land van dichters en denkers.

voor de tentoonstelling zijn inspiratietuinen met duitse accenten als leisteen en wijnranken aangelegd, is een bloembollenmozaïek te zien van de brandenburger tor in berlijn en kunnen bezoekers een themaroute lopen van 1,5 km. langs deze route staan grote billboards met spreuken van duitse dichters en denkers als böll, einstein, marx, goethe, calwijn, kant, luther en hesse.

de keukenhof wil met deze tentoonstelling een eerbetoon aan duitsland brengen. duitsland is niet alleen een grote importeur van nederlandse bloembollen, maar is ook verantwoordelijk voor het grootste aantal buitenlandse bezoekers aan de keukenhof.

hare majesteit de koningin brengt op uitnodiging van bondspresident wulff van 12 tot en met 15 april een staatsbezoek aan de bondsrepubliek duitsland. zij wordt bij dit bezoek vergezeld door de prins van oranje en hare koninklijke hoogheid prinses máxima der nederlanden.

de keukenhof is van 24 maart tot en met 20 mei 2011 te bezichtigen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Prins van Oranje bij opening Keukenhof 2011 '


Lees ook