Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

09/09/99 Prins van Oranje opent nieuwbouw Sint Maartenskliniek Nijmegen

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje verricht donderdag 9 september in Nijmegen de officiële opening van de nieuwbouw van de Sint Maartenskliniek. Deze kliniek voor behandeling van aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat werd negen jaar geleden door brand grotendeels verwoest. In 1993 werd begonnen met de nieuwbouw. Het laatste onderdeel daarvan, een sporthal die volledig is aangepast aan de eisen van gehandicaptensport, is dit voorjaar opgeleverd.

De Sint Maartenskliniek opende in 1936 haar deuren als orthopedische inrichting. Sindsdien heeft de kliniek zich ontwikkeld tot een specialistisch ziekenhuis op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde. De kliniek heeft een landelijke functie bij de behandeling van aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat. Er zijn ruim 300 bedden, 250 plaatsen voor dagbehandeling en er is een grote polikliniek. In de Sint Maartenskliniek werken 1100 mensen.

In de nieuwbouw zijn naast standaardvoorzieningen twee extra's opgenomen die deels werden gefinancierd met sponsorgeld. De voormalige kapel werd omgebouwd tot restaurant en ontmoetingsruimte, en er werd een sporthal gebouwd die door zijn aangepaste afmetingen en materiaalkeuze geschikt is voor de gehandicaptensport.

De Prins van Oranje zal tijdens een rondgang door het nieuwe deel van het ziekenhuis onder meer het operatiecomplex bezichtigen. Daarnaast woont hij in de sporthal een deel bij van een quad-rugby (rolstoelrugby) interland tussen het Nederlandse en het Belgische team.

Deel: ' Prins van Oranje opent Sint Maartenskliniek Nijmegen '
Lees ook