Gemeente Groningen

5
SEP
16.56

Nieuws

woensdag 5 september 2001

Waar kunt u Prins Willem Alexander en Máxima begroeten?

Op donderdag 13 september a.s. bezoeken Kroonprins Willem Alexander en zijn verloofde, Máxima Zorreguieta, de provincie Groningen. Het eerste deel van het bezoek speelt zich af in Stad Groningen. Hier zal het paar van 09.30 uur tot 11.15 uur verschillende locaties bezoeken, een wandeling maken en een rit per koets.

Het vlagadvies voor donderdag 13 september is de nationale driekleur zonder oranje wimpel aangezien er op deze dag geen koninklijke verjaardag is. De Prins van Oranje en Máxima zijn te begroeten en te zien op de volgende tijdstippen en plaatsen:

09.30 uur Aankomst per koninklijke bus aan de Grote Markt Zuidzijde. De Commissaris van de Koningin en de burgemeester van Groningen heten het paar welkom. In het Stadhuis worden de leden van Gedeputeerde Staten van de provincie en het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groningen voorgesteld.

10.00 uur Prins Willem Alexander en Máxima betreden het bordes van het Stadhuis samen met de commissaris en de burgemeester voor een wuifmoment. Vervolgens gaat het Paar te voet naar het Academiegebouw. De wandelroute loopt via de Grote Markt Noordzijde, de Oude Ebbingestraat en het Broerplein naar het Academiegebouw. Daar ontmoeten de Prins van Oranje en Máxima bestuurders en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool.

10.30 uur Prins Willem Alexander en Máxima nemen plaats in een koets voor een rit per koets door de binnenstad naar het Groninger Museum. De route loopt vanaf het Broerplein, door de Oude Kijk in t Jatstraat, Stoeldraaiersstraat, Vismarkt, A-Kerkhof Noordzijde, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Herestraat, Hereplein en de Ubbo Emmiussingel naar het Groninger Museum. Daar krijgt het Paar een korte rondleiding. Langs de route staan verschillende Groninger muziekkorpsen.

11.15 uur De Koninklijke Bus vertrekt met het paar naar het Reitdiepgebied. De route van de bus door de stad is: Ubbo Emmiussingel, Emmaplein, Stationsstraat, Gedempte Zuiderdiep, Munnekeholm, Brugstraat, A-Straat, Westersingel, Wilhelminakade, Prinsesseweg, Zonnelaan, Zernikecomplex, Paddepoelsterbrug richting de eerste halteplaats, Garnwerd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Prins Willem Alexander en Máxima in Groningen '
Lees ook