rijksvoorlichtingsdienst
09 januari 2013 ­ 09:50
prinses laurentien start de 10e nationale voorleesdagen
09 januari 2013 ­ 09:50
rvd, nr. 2

hare koninklijke hoogheid prinses laurentien der nederlanden leest woensdag 23 januari 2013 voor tijdens het nationale voorleesontbijt op de brede buurtschool de krullevaar in den haag. het voorleesontbijt is de start van de nationale voorleesdagen die dit jaar voor de 10e keer worden georganiseerd.

het prentenboek van het jaar 2013 nog 100 nachtjes slapen van auteur en illustrator milja praagman staat centraal tijdens de voorleesdagen. de prinses leest het prentenboek voor aan kleuters van de brede buurtschool de krullevaar, onderdeel van een multicultureel integraal kindercentrum in de haagse krachtwijk escamp. in dit centrum zijn naast een basisschool, een peuterspeelzaal, voor- en naschoolse opvang en andere wijkgerelateerde groepen gevestigd.

de nationale voorleesdagen, een initiatief van de stichting lezen en georganiseerd door de stichting collectieve propaganda van het nederlandse boek (cpnb), vinden plaats van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2013. doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

stichting lezen & schrijven, stichting cpnb, stichting lezen, en het sectorinstituut openbare bibliotheken hebben 2013 uitgeroepen tot het jaar van het voorlezen. aanleiding zijn de jubilea van verschillende (voor)leesinitiatieven in 2013. naast de 10e editie van het nationale voorleesontbijt, bestaat stichting lezen 25 jaar, de nationale voorleeswedstrijd 20 jaar en boekstart 5 jaar. gedurende het jaar vinden verschillende activiteiten plaats zoals workshops, lezingen en voorleessessies voor alle leeftijden. doel van de organisaties is te laten zien en ervaren dat voorlezen een vanzelfsprekend onderdeel van ieders leven hoort te zijn.

Deel: ' Prinses Laurentien start de 10e Nationale Voorleesdagen '
Lees ook