Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

11/09/99 Prinses Margriet bij premiere jubileumvoorstelling Introdans Ensemble voor de jeugd

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont zaterdag 11 september in Schouwburg Arnhem de première bij van de dansvoorstelling Feest!. Met deze voorstelling viert het Introdans Ensemble voor de Jeugd zijn tienjarig bestaan. Op het programma staan werken van choreografen als Hans van Manen, Ton Wiggers en Nils Christe.

Sinds de oprichting van Introdans in 1971 heeft het gezelschap voorstellingen voor jongeren ontwikkeld en educatieve activiteiten ontplooid. Tien jaar geleden werd besloten een zelfstandige afdeling voor de jeugd op te zetten onder leiding van Roel Voorintholt. Aanvankelijk onder de naam Introdans Educatief, later Introdans Ensemble voor de Jeugd, wordt wereldwijd opgetreden met repertoire van gevestigde choreografen en van jong talent, waarbij de nadruk ligt op choreografieën die humor en vitaliteit uitstralen. Daarnaast geeft het gezelschap veel voorstellingen en workshops voor schoolklassen.

Op de jubileumavond wordt ook wordt de film 10 jaar dans voor de jeugd vertoond, die Henk van Dijk maakte ter gelegenheid van het jubileum van Introdans Ensemble voor de Jeugd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Prinses Margriet bij jubileumvoorstelling Introdans '
Lees ook