Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

21/09/01 Prinses Margriet opent onderzoeksgebouw Katholieke Universiteit Nijmegen en UMC St Radboud

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht vrijdagmiddag 21 september 2001 in Nijmegen de officiële opening van het Researchgebouw van de Katholieke Universiteit Nijmegen en Universitair Medisch Centrum St Radboud. In dit nieuwe laboratorium zijn zestien onderzoeksgroepen op het gebied van de moleculaire levenswetenschappen samengebracht.

Moleculaire levenswetenschappen zijn de biomedische disciplines die de basiselementen van het leven bestuderen. Hiertoe behoren vakgebieden als biochemie, moleculaire biologie, moleculaire genetica en celbiologie. De wetenschappers in deze vakgebieden proberen de ingewikkelde processen in de lichaamscellen te begrijpen, die worden bepaald door de interactie en communicatie tussen biomoleculen, met name eiwitten.

Om de samenhang in dit soort onderzoek te bevorderen zijn de Nijmeegse vakgroepen die zich ermee bezighouden nu onder één dak gehuisvest, onder de naam Nijmegen Center for Molecular Life Sciences. De driehonderd onderzoekers en hun medewerkers gebruiken gemeenschappelijke faciliteiten, zoals veilige labs voor DNA- en eiwitonderzoek, met geavanceerde scan-, meet- en analyse-apparatuur, en computers.

Deel: ' Prinses Margriet opent onderzoeksgebouw KUN en UMC '
Lees ook